Učne lekcije o gozdovih na platformi Yuno

0
220
(Foto: Pixabay)

Zavod za gozdove Slovenije je z učnim portalom Yuno – tvoja šola pripravil štiri digitalne učne lekcije, ki so v pomoč učencem pri osvajanju znanja o gozdovih. Lekcije so brezplačno dostopne na platformi Yuno, v prvem tednu pa si jih je ogledalo več kot 9000 spletnih uporabnikov.

 

Učne lekcije uvod v gozdove, gozdni ekosistem, življenje v gozdovih in predstavitev zavoda za gozdove predstavljajo prvo digitalizirano obliko učnih vsebin s tega področja. Z njimi želijo izobraževati, informirati in ozaveščati otroke, mlade, njihove družine in širšo javnost, so sporočili iz zavoda.

Vsaka od lekcij je sestavljena iz 11 minut dolge video razlage predavatelja z didaktično predlogo, zapiska vaj, ki ga je možno natisniti, in rešitev.

“Gradiva so zanimiva in verjamemo, da bodo v pomoč učencem pri osvajanju znanja in učiteljem pri obravnavi učne snovi o gozdovih. Slovenija je tretja najbolj gozdnata država v Evropi, zato je prav, da že otroke učimo o pomenu gozdov, njegovih funkcijah in predvsem o ohranjanju narave,” je dejal direktor zavoda za gozdove Gregor Danev.

Projekt digitalizacije učnih vsebin Gozdovi Slovenije sta sofinancirala zavod za gozdove in integrirani projekt Life za okrepljeno upravljanje Nature 2000 v Sloveniji.

C. R., STA