V Dolenjskih Toplicah bodo v treh letih zgradili nov vrtec

0
563
Dolenjske Toplice (Foto: Wikipedija)

V Občini Dolenjske Toplice, kjer se dobro desetletje ukvarjajo s prostorsko stisko otroškega vrtca, ki deluje v prostorih osnovne šole, so se odločili za gradnjo novega. Zgraditi ga nameravajo v treh letih in s tem hkrati razbremeniti šolo, ki jo enako pesti pomanjkanje prostora. Šlo bo za večmilijonsko naložbo, je župan Franc Vovk povedal za STA.

Občina je sicer že storila prve korake in si na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zagotovila sofinanciranje v skupnem znesku nekaj več kot 1,17 milijona evrov. Denar bo dobila izplačan v treh letnih obrokih, preostanek naložbe, katere končni znesek še ni znan, pa bo pokrila sama.

Šlo bo sicer za 12-oddelčni vrtec, ki ga nameravajo v neposredni bližini Osnovne šole Dolenjske Toplice začeti graditi predvidoma jeseni prihodnje leto, je dodal župan.

Za omenjeno gradnjo so na občini že zagotovili potrebna zemljišča. Ta bodo odkupili od Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki ima ob šoli svoj Tabor Mojca. Pogodbeno so uredili tudi status dostopne poti, ki jo bodo ustrezno opremili. Za nekaj manj kot 4200 kvadratnih metrov zemljišča so skupaj z davkom namenili nekaj več kot 130.000 evrov občinskega denarja.

Te dni bodo vložili vlogo za zagotovitev gradbenega dovoljenja, ki ga pričakujejo do konca leta ali januarja prihodnje leto. Projektno dokumentacijo bodo pripravili do konca marca, nato načrtujejo objavo izvajalskega razpisa in izbiro izvajalca.

Topliški otroški vrtec, ki deluje z enim ločenim oddelkom, nekaj let pa je celo z dvema, v zadnjem šolskem letu obiskuje 165 otrok. Njihovo število zadnje desetletje vztrajno raste, je še navedel Vovk.

Piše: P.T., STA