V Ljutomeru bodo zvečer odprli nove prostore za mlade

0
398
Ljutomer. (Foto: Wikipedija)

V Ljutomeru bodo nocoj uradno odprli nove prostore Mladinsko kulturnega centra. Večnamenski prostori so namenjeni mladinski ustvarjalnosti in urbanim kulturnim dogodkom. Projekt, vreden dobrih 72.000 evrov, je sofinancirala Občina Ljutomer, s pomočjo evropskih in državnih sredstev.

Novi prostori za mlade oziroma Mladinsko kulturni center (MKC) Ljutomer je v kletni etaži severnega trakta objekta Glasbene šole Slavka Osterca in prizidku nekdanjega lokala Jagoda. To je prvi tovrsten prostor, namenjen izključno mladinskemu in kulturnemu ustvarjanju v tem mestu, so pojasnili na občini Ljutomer.

Prostor je opremljen z vso potrebno infrastrukturo, ki jo zahteva organizacija manjših kulturnih dogodkov, kot so koncerti, filmske projekcije, literarni večeri, razstave, ustvarjalne delavnice in podobno. Prostori so dostopni tudi invalidom.

Namen MKC Ljutomer je zagotoviti večje število mladinskih in kulturnih prireditev ter dolgoročno nadgraditi kulturni utrip in kakovost vsakdanjega življenja v občini. Želijo si, da bi center postal osrednje mladinsko družbeno vozlišče ter prostor za svetovanje in izobraževanje na področju mladine in kulture. V njem vidijo tudi priložnost za boljšo prepoznavnost občine Ljutomer, so dodali na občini.

Občina je zbirala tudi predloge za poimenovanje novega centra, prejeli so jih okoli 30. Županja Olga Karba je napovedala, da bo predloge predala mladim, ki bodo nato sami izbrali ime.

Ob uradnemu odprtju, ki bo ob 19.30, pripravljajo v novih prostorih kulturni dogodek “Prlekija ‘mo mlode”. Ob 18. uri bodo predvajali prleške amaterske filme, ob 20. uri bodo odprli fotografsko razstavo Zgodovina ljutomerskega glasbenega ustvarjanja, sledila pa bosta koncerta skupin Ezy Ryder in Dežurni krivci.

J.S., STA