V Mozirju bodo gradili prizidka k šoli in vrtcu

0
748
OŠ Mozirje (Foto: FB OŠ Mozirje)

V mozirski občini, v kateri je bilo v zadnjih 15 letih zgrajenih okrog 150 stanovanj, število prebivalstva narašča, zato se je pojavila potreba po novih enotah tako v osnovni šoli, kot tudi v vrtcu. Občina se je zato odločila, da letos zgradi prizidka k Osnovni šoli Mozirje in tamkajšnjemu vrtcu, vrednost obeh naložb pa znaša 3,2 milijona evrov.

 

Mozirski župan je povedal Ivan Suhoveršnik, so že lani v šoli uredili primeren prostor za novo in večjo knjižnico. Sedaj se bodo lotili gradnje prizidka, kjer bodo dobili prostore za dva dodatna razreda, zbornico in sanitarije. Obnovili bodo tudi nekaj prostorov, kjer je bila doslej zbornica in knjižnica.

Projektantska vrednost naložbe v osnovni šoli je 1,64 milijona evrov, od tega bo 928.000 evrov sredstev šolskega ministrstva, preostala sredstva pa je občina zagotovila v letošnjem proračunu.

V prizidku k vrtcu bodo uredili dve novi enoti in kuhinjo. S prerazporeditvijo bodo pridobili tudi prostor, kjer bodo otroci s posebnimi potrebami, je dejal Suhoveršnik.

Vrednost naložbe pri vrtcu je ocenil na 1,57 milijona evrov, od šolskega ministrstva se nadeja, da bodo pridobili sredstva v višini 760.000 evrov, razliko do višine naložbe pa bo mozirska občina pokrila iz občinskega proračuna.

“Predvidevamo, da bi lahko začeli z gradnjo marca letos. Je pa odvisno od ponudnikov in višine njihovih ponudb. Večina gradnje naj bi potekala letos. Uporabno dovoljenje pa bi pridobili v prvih mesecih prihodnjega leta,” je še dejal Suhoveršnik.

P.T., STA