V Solčavi so odprli prvo telovadnico v zgodovini tega kraja

0
271
Solčava (Foto: Wikipedija)

Pri podružnični osnovni šoli Solčava so včeraj odprli telovadnico, ki so jo pričeli graditi avgusta lani. Solčavska županja Katarina Prelesnik je  povedala, da imajo prvič v zgodovini na Solčavskem telovadnico. Naložba je bila vredna 1,6 milijona evrov.

 

Prelesnik je tudi dejala, da je tedanje ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 336.359 evrov, od fundacije za šport je solčavska občina pridobila dobrih 55.000 evrov, od eko sklada 226.951 evrov, prispevek občine pa znaša slab milijon evrov.

Skupna površina nove telovadnice znaša 763 kvadratnih metrov, v prvem nadstropju velikosti 229 kvadratnih metrov je urejena galerija za gledalce s sodniško nišo, vadbeni prostor, studio, učilnica, tehnični prostor ter komunikacijske površine.

V mansardi površine 133 kvadratnih metrov pa so uredili večnamenski prostor za dodatno vadbo otrok in komunikacijske površine.

Zunanje površine skupaj z zunanjimi površinami podružnične osnovne šole in vrtca tvorijo prostor za parkirišča, dostopno pot ter prostor za intervencijska vozila.

C. R., STA