V teh dneh poteka Teden vzgoje 2022: V vzgoji hodimo skupaj

0
319
Družina, vzgoja (Foto: Pixabay)

Naslov letošnjega Tedna vzgoje je V vzgoji hodimo skupaj, potekal pa že od 4. septembra in se bo zaključil 11. septembra. Društvo katoliških pedagogov Slovenije ga je pripravilo v sodelovanju s Slovenskim katehetskim uradom in Komisijo za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci.

 

Gradivo, ki ga najdete na povezavi, prinaša 8 razmišljanj različnih avtorjev, na temo sinode in vzgoje. Prispevke se lahko uporabi za branje pri bogoslužju, pa tudi za osebno premišljevanje. Vsakemu dnevu so dodane prošnje, ki naj služijo kot pobuda za molitev, prav tako v osebnem življenju kot tudi v skupnostih.

Pri DKPS so posebej opozorili na blagoslov šolskih torb in šolskega leta, ki se nahaja na koncu gradiva, ter vabijo vse pedagoge in tudi vse starše, da ga uporabijo na katehetsko nedeljo, ki jo nekateri obhajate na prvo, spet drugi pa na drugo nedeljo v mesecu.

V Tednu vzgoje so organizatorji okrepili sodelovanje z Radiem Ognjišče: v njegovem etru lahko poslušate bogate vsebine,  povezane s Tednom vzgoje.

Pri DKPS se veselijo duhovnih sadov Tedna vzgoje! Naj bo pospremljen z molitvijo in zavedanjem, da tudi v vzgoji, ne le en teden, pač pa celo šolsko leto, hodimo skupaj.

J.S. / DKPS