(VIDEO) Aleš Primc o odločitvi ustavnega sodišča: Nismo poraženi, zgodila se je goljufija in trudili se bomo, da to popravimo

0
484
Aleš Primc (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

“Nismo poraženi, zgodila se je goljufija in trudili se bomo, da to popravimo,” je odločitev Ustavnega sodišča RS komentiral Aleš Primc, vodja koalicije Za otroke gre, ki je prepričan, da je taka odločitev ustavnega sodišča v demografski krizi, kakršna je v Sloveniji že toliko let, narodna veleizdaja.

To je danes povozilo referendumsko voljo slovenskega naroda, ki je kar na dveh različnih referendumih glasovalo proti temu, da bi lahko dva moška ali dve ženski v homoseksualni partnerski zvezi posvojili otroka pod istimi pogoji kot mož in žena v uradni zakonski zvezi. Kot pravi Aleš Primc, vodja koalicije Za otroke gre, je ustavno sodišče storilo še nekaj več. Zaradi njihove odločitve zakonska zveza, kot smo poznali doslej, kmalu ne bo obstajala več.

Primc je uvodoma spomnil na besede Jasne Murgel iz leta 2015, ko je napovedala, da bodo zamenjali ustavne sodnike, ki bodo odločili drugače, kot so se odločili ljudje na referendumu, kar “so sedaj naredili“, je dejal Primc.

Otrok potrebuje mamo in očeta že samo zato, da je spočet in se rodi, enako velja za vzgojo, saj mama vzgaja drugače kot oče in obratno, tudi ljubezen je različna, je posvajanje otrok istospolnih partnerjev komentiral Primc, čigar mnenje o istospolnih porokah je, da je to, da par obeleži svojo zvezo s slavjem, popolnoma nesporno, medtem ko je ustavno sodišče storilo nekaj drugega, saj je “ukinilo zakonsko zvezo žene in moža, si predstavljate to? Ukinjena je tisočletna zveza, ki omogoča rojstvo otrok, ki omogoča, da preživimo kot narod“. Primc je prepričan, da je “taka odločitev v hudi demografski krizi, ki traja že 40 let, narodna veleizdaja“.

Podpora tradicionalni zakonski zvezi je ogromna

Primc je povedal, da je podpora tradicionalni zakonski zvezi državljanov in državljank ogromna in da je veliko takih, ki si želijo, da njihovi otroci odraščajo v razmerjih moški-ženska. Kot problematično je izpostavil še to, da lahko otroke po novem posvojijo partnerji ne glede na spolno opredelitev, medtem ko jih ne morejo posvojiti člani družine, babice in dedki, “to je norost, otroke bomo dajali tistim, ki paradirajo na paradi ponosa, okitenim s perjem, najbližjim članom družine pa ne“, je zgrožen Primc, ki dodaja, da se tukaj zgodba ne bo zaključila, saj bo sledilo “učenje o spremembi spola v šolah, v stranišča z deklicami pa bodo hodili fantje, ki se počutijo ženske, da ne govorimo o vključevanju moških v ženske športe“.

“Podobna zgodba je v ostalih zahodnih državah, vendar si kljub temu kar 80 odstotkov ostalih držav želi družine z mamo in očetom. To odločitev je ustavno sodišče protiustavno sprejelo tudi zato, ker sta glasovala dva ustavna sodnika, ki bi morala biti izločena, Katja Šugman Stubbs je namreč sodelovala v referendumski kampanji LGBTQIA+ lobija. Prav tako je v referendumski kampanji sodeloval Aleksander Čeferin, brat ustavnega sodnika Roka Čeferina,” je zaključil Primc.

Piše: Tanja Brkić (Nova24tv.si)