Voznika osebnega vozila in motorja na Primorskem trčila v deklici

0
299
(Foto: Pixabay)

V ponedeljek sta se na Primorskem zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta bili poškodovani dve deklici. Pri Hrpeljah je v 13-letnico trčil voznik osebnega avtomobila in jo huje poškodoval. V Čežarjih pa je popoldne motorist zbil 10-letnico in jo lažje poškodoval, so sporočili s Policijske uprave Koper.

 

V ponedeljek okoli 13.30 je pri Hrpeljah 37-letni voznik trčil v 13-letnico, ki je šla iz šole po gozdni poti, na kateri je sicer prepovedan promet za motorna vozila. Voznik ima veljaven ukrep prepovedi vožnje. Deklico so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, kjer so ugotovili zlom stegnenice.

Policija nadaljuje zbiranje obvestil v zvezi s sumom povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, so pojasnili na koprski policijski upravi.

V Čežarjih pa je deklica prečkala cesto na prehodu za pešce, ko je 15-letnik z mopedom obvozil kombinirano vozilo pred seboj, ki je ustavilo pred prehodom za pešce, in trčil v deklico. Tudi 10-letnico so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Motoristu bodo izročili obdolžilni predlog, so še sporočili s policije.