Zaradi koga slovenske šole postajajo generator okužb s Covid-19

0
1574
(Foto: Freepik)

Z današnjim dnem so začeli veljati strožji ukrepi za zajezitev širjenja Covida-19, ki med drugim določajo, da morajo maske v  šolah ves pouk nositi vsi otroci od 1. do 9. razreda, od 15. novembra dalje pa je odrejeno testiranje vseh učencev v šoli trikrat tedensko.

 

Število okužb s Covid-19 je vsak dan večje in med okuženimi je veliko otrok, ki potem okužbo prinesejo domov sorojencem in staršem, še prej pa lahko okužijo tudi številne sošolce. Zato je zgodnje odkrivanje okužbe s pogostim testiranjem zelo pomembno zajezitev širjenja Covida-19 – virus namreč lahko izloča okužen posameznik, ki (še) nima nobenih simptomov bolezni in torej izgleda in se tudi počuti popolnoma zdrav. Enako velja za otroke, morda v celo večji meri, saj jih veliko kljub okužbi ne razvije simptomov Covida-19, ga pa izločajo in so torej kužni.

Nošenje maske in pogosto testiranje otrok s HAT testi bi tako pomembno pripomoglo z zaviranju širjenja te bolezni, toda pri nas bodo s tem očitno spet težave, saj nekateri starši, pravzaprav jih niti ni malo, že pošiljajo učiteljem in ravnateljem izjave, s katerimi prepovedujejo, da bi njihove otroke testirali, od njih zahtevali razkuževanje rok s kemičnimi razkužili, nošenje maske in jih v primeru okužbe (kako bi jo odkrili, če otroka ne dovolijo testirati, se ne ve) »zapirali« v izolirne sobe in podobno…

V dopisu oziroma izjavi se sklicujejo na neustavnost in neveljavnost odloka vlade RS, ki določa testiranje otrok in nošnjo mask, predvsem pa napačno trdijo, da je nošnja maske in testiranje HAT zdravju škodljivo.

Ti starši zanemarjajo dejstvo, da je zdravju zares škodljiv – COVID-19. In to tudi za otroke, ki lahko po nekaj mesecih po okužbi – in to tudi, če je potekala brez simptomov –  razvijejo multiorganski vnetni sindrom, ki je lahko tudi smrten, lahko pa otroku pusti trajne posledice.  Ali res mora priti do povečanja števila tako hudo obolelih otrok?

Dopis si lahko preberete tukaj: IZJAVA.

Kaj se bo zgodilo z epidemijo, si lahko samo predstavljamo. Če se ukrepi ne bodo upoštevali, bomo še večji  rekorderji v številu okužb v svetovnem merilu, sledilo pa bo še več popolnoma nepotrebnih smrti, ki bi jih lahko preprečili.

Ali bomo zaradi takšnega ravnanja staršev spet prisiljeni zapreti šole, ker bo stanje postalo zares neobvladljivo? 

Bilo bi tudi zanimivo vedeti, kdo je sestavil ta škodljivi dopis, ki načrtno spodbuja širjenje epidemije Covid-19….

Kot smo zasledili, podoben škodljiv obrazec z dopisom po družbenih omrežjih širijo privrženci Stevanovićeve Resni.ce.

Piše: J.S.