Osma konferenca ravnateljic in ravnateljev: Vrtec in šola danes in jutri

0
291
Brdo pri Kranju, Kongresni center. Konferenca ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov v RS. (Foto: Tinkara Zupan / STA)

V kongresnem centru na Brdu poteka 8. konferenca ravnateljic in ravnateljev vzgojno-izobraževalnih zavodov z naslovom Vrtec in šola danes in jutri. Konferenca v organizaciji Zavoda RS za šolstvo, je posvečena novostim v prihajajočem šolskem letu.

Osma konferenca ravnateljic in ravnateljev je namenjena predstavitvi novosti v vzgoji in izobraževanju v šolskem letu 2022/2023, ki bodo temeljne za vodenje v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah.

Glede na to, da bo od mladih vsega sveta v prihodnje odvisno, kako se bo civilizacija odzivala na trajnostne izzive, ki jih prinaša čas, je ključnega pomena, kako jih bomo v obdobju izobraževanja opremili z znanjem, veščinami, vrednotami ter jih spodbudili k aktivnemu vključevanju pri reševanju trajnostnih izzivov. Iz tega vidika bo na konferenci podanih nekaj usmeritev za celostni pristop, so sporočili iz zavoda za šolstvo.

Dopoldne je potekala okrogla miza z naslovom Vzgoja in izobraževanje za trajnostni razvoj – kaj, kako in zakaj, popoldanski del konference  pa bo namenjen umeščanju področij trajnostnega razvoja v predšolski in šolski kurikulum z namenom opolnomočenja otrok, učencev in dijakov za družbo prihodnosti.

J.S., STA