Koprska glasbena šola v Portorožu je odprla nove prostore piranske podružnice

0
417
Glasbena šola Koper / novi prostori (Foto: GŠ Koper)

Glasbena šola Koper je včeraj s slovesno prireditvijo obeležila odprtje novih prostorov podružnice Piran v portoroškem Avditoriju. Z njimi želijo glasbeno šolo bolj približati otrokom, ki niso iz Pirana. Včeraj zvečer je bil najprej otvoritveni koncert, sledil pa je ogled novih prostorov.

Kot je povedal ravnatelj Glasbene šole Koper Iztok Babnik, odprtje novih prostorov piranske podružnice v portoroškem Avditoriju ne pomeni, da podružnico v Piranu zapirajo. V njej bo še vedno ostal velik del programa, je poudaril.

Razlog za selitev dela podružnice je po njegovih besedah v tem, da že dlje časa opozarjajo, da so prostori glasbene šole v Piranu neprimerni, posebej za starše otrok, ki niso iz Pirana. “Starši so se pritoževali, da nimajo kje parkirati, da izgubijo veliko časa, da pripeljejo in odpeljejo otroke ter da je v okolici veliko brezdomcev in narkomanov, kar je lahko posebej neprijetno pozimi, ko je hitro noč,” pravi. Zaradi tega se je, kot je dejal, zmanjševal tudi vpis.

Prostori v Portorožu so po besedah Babnika veliko bolj dostopni in lepo urejeni, hkrati so z njimi dobili dvorano za koncerte, ki je niso imeli. Prostore so dobili v brezplačen najem, plačevati bodo morali le tekoče stroške.

Piše: P.T. / STA