VABILO NA KONFERENCO: Odgovorno ohranjajmo slovensko identiteto

0
463
OŠ Stari Trg pri Ložu (Foto: OŠ St. trg pri Ložu)

V letošnjem letu obeležujemo 30 let nastanka naše samostojne države Slovenije. V prazničnem letu je prav, da obudimo zavedanje o tem, kaj je skozi stoletja ohranjalo slovenski narod, kako so živeli naši predniki, kaj jim je pomagalo, da so ohranili slovenski jezik, kulturo, tradicijo in se kljub oviram razvijali ter pred 30. leti končno zaživeli v samostojni državi. Vsi, ki vzgajamo, smo še posebej poklicani, da živimo odgovorno in aktivno državljanstvo ter skrbimo za spoštovanje, ohranjanje in razvoj elementov, ki gradijo identiteto slovenskega naroda.

Pedagoške delavce, ki v okviru svojega rednega pouka, obšolskih dejavnosti in v drugih okoljih spodbujate aktivno in odgovorno državljanstvo ali te vsebine raziskujete, vabimo, da pripravite izvirni strokovni prispevek na temo  Odgovorno ohranjajmo slovensko identiteto ter ga na  konferenci predstavite.

Na konferenci, ki bo potekala 20. novembra 2021 na OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu, bodo sodelovali tudi predavatelji iz Slovenije in tujine.

Več o konferenci o odgovornem ohranjanju slovenske identitete in možnostih sodelovanja si preberite na spodnji POVEZAVI

C.R.