V Mariboru bo to soboto potekal Pohod za življenje! Pridite!

0
294
(Foto: Youtube printscreen)

Z veseljem vas vabimo na praznik veselja Pohod za življenje v prelepem mestu Maribor, to soboto, 13. maja, ob 9.30, Grajski trg. Želimo si, da bi ta praznik življenja čimbolj odmeval po vsej Štajerski in Sloveniji. To lahko naredimo samo skupaj. Pridite cele družine, mladi in starejši. Stari starši, povabite svoje otroke in vnuke. Program bo pester ter prilagojen tudi otrokom in mladim. Povabite naprej svoje prijatelje sorodnike in znance.

 

Mariborska ekipa Pohoda za življenje se srčno trudi pripraviti čudovit dogodek. V okviru priprav so pripravili tudi prisrčen videospot, ki ponazarja lepoto otrok, družin in življenja:

Navodila za udeležbo na Pohodu za življenje v Mariboru, Grajski trg, to soboto, ob 9.30

1. PARKIRANJE: V neposredni bližini Grajskega trga ni veliko parkirišč, jih boste pa našli v okolici v območju cca. 15 minut hoje. Ta čas, prosimo, vključite, da ne boste zamujali.

2. OBLAČILA in dežniki: Pohod za življenje je vesel dogodek, zato naj se to kaže tudi, da bomo oblečeni v oblačila živopisanih barv, v primeru, da bo padla kakšna kaplja dežja, pa imejte s seboj, če le imate, barvne dežnike. Tako bodo fotografije še lepše.

3. NASMEH: Pohod za življenje je vesel dogodek, zato prinesimo veselje in nasmeh od doma in ga ta dan delimo.

4. TRANSPARENTI in slovenske zastave: Vabljeni, da v družini naredite svoj transparent. Izkušnje iz družin, kjer so ga sami naredili, so čudovite, saj je izdelava transparenta odlična priložnost za pogovor z otroki in najstniki o pomenu zaščite nerojenih otrok in njihovih mater v stiski. Organizatorji jih bomo sicer pripravili nekaj, a je to lahko res super priložnost, da v krogu družine razmislite, kaj bi napisali, se o tem pogovarjate in nekaj preprostega izdelate. To je lahko mala šola »za življenje« v vaši družini, ki je otroci ne bodo pozabili in jim bo lahko morda v težkih preizkušnjah pomagala, da se bodo odločali za življenje. Lepe slovenske zastave so vedno dobrodošle.

5. SODELOVANJE: Vsi smo aktivni ustvarjalci Pohoda za življenje. Prijaznost, veselje, ploskanje in vsakovrstno aktivno sodelovanje so stalnica Pohodov za življenje. Podprite nastopajoče s toplimi aplavzi, preberite si vse transparente, fotografirajte in objavljajte na družbenih omrežjih itd.

6. POMOČ: Če vas organizatorji zaprosijo za pomoč (npr. nošenje transparenta, redarstvo) se prijazno odzovite, če le morete.

7. MOLITEV: Za verujoče je molitev pomemben steber pohoda za življenje, vabljeni, da se Pohoda za življenje spomnite v molitvi.

8. Na Pohod za življenje povabite svoje sorodnike in prijatelje. Naj se prijavijo, da bodo prejeli ta obvestila. Vsak naj povabi vsaj še eno družino. Brezplačne prijave na (ni nujno, je pa dobrodošlo): PRIJAVA

Pohodi za življenje potekajo že v več kot 50 državah sveta!

Pohodi za življenje v svetu potekajo od leta 1974. Sedaj jih pripravljajo že v več kot 50 državah po vsem svetu. Sosedje Hrvatje jih bodo letos pripravili kar v 12 mestih. Pohodov za življenje se vsako leto udeležuje več milijonov ljudi ter prinašajo sporočilo ljubezni, sočutja in pomoči. Bodite del tega velikega svetovnega gibanja tudi vi, vaši mladi in cela vaša družina.

Živimo v času, ko se kultura smrti širi in jo propagirajo celo visoki državni predstavniki. Zato je še toliko bolj pomembno, da se vsak med nami zave svoje odgovornosti za gradnjo lepe, pravične in solidarne družbe, ki bo spoštovala življenje vseh ljudi, tako najmlajših kot bolnih in ostarelih.

Izjemen preventivni pomen Pohodov za življenje

Na Pohodu za življenje smo glas tistih, ki sami še ne morejo govoriti in se boriti za svoje pravice. Zato je priti na Pohod za življenje nekaj najbolj plemenitega. Smrt nerojenih otrok z medicinskim splavom se večinoma zgodi v odrasli dobi, vendar ga lahko v veliki meri preprečimo z vzgojo od malih nog. Velika večina  vzgoje za življenje mora primerno starosti otroka potekati od zgodnjega otroštva naprej. Za to smo v prvi vrsti odgovorni mame in očetje, stare mame in stari očetje. Priprava in udeležba na Pohodu za življenje je odlična popotnica, da bodo naši otroci in mladostniki v odraslosti živeli odgovorno spolno življenje in se odločali za življenje svojih otrok.

Glas za otroke in družine