14. festival kulturno-umetnostne vzgoje za otroke in mlade BOBRI

0
491
(Foto: Jaka Varmuz)

Med 26. marcem in 9. aprilom se bo v Ljubljani, Domžalah in Sežani odvijal že 14. festival kulturno-umetnostne vzgoje za otroke in mlade BOBRI.

Festival se bo 26. marca odprl v Slovenskem mladinskem gledališču s premierno izvedbo gledališko-pripovedovalske predstave Razcufane zgodbe po besedilu Petra Svetine v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča in Zavoda Divja misel – Vodnikove domačije Šiška. Končal se bo v Centru urbane kulture Kino Šiška s filmsko-glasbeno predstavo Mišja glasbena hiša v produkciji Slovenskega mladinskega gledališča, Invide, d. o. o., Zavoda Dagiba in Zavoda Godibodi.

Program bodo tudi tokrat sestavljale gledališke, filmske, glasbene in plesne predstave, vodeni ogledi razstav, delavnice in druge dejavnosti za otroke in mlade. Na petintridesetih prizoriščih se bo odvijalo kar 120 dogodkov.

Program Bobrov se bo vil okoli izbrane teme; to bosta letos pripovedovanje in ilustracija. Predstavili bomo nove, inovativne umetniške oblike upodabljanja resničnega in domišljijskega sveta, lastnih misli, čustev in idej in spodbujali aktivno poslušanje in opazovanje okolice.

Prevzem brezplačnih vstopnic: sobota, 19. marca, od 11. do 14. ure, Klub Slovenskega mladinskega gledališča, Vilharjeva 11. Prijave na delavnice, vodstva in druge dejavnosti bodo potekale preko spleta. 

Vir: balis