Marjeta na Dravskem polju: Šola bo zgrajena do jeseni

0
453
Marjeta na Dravskem polju, šola (Foto: občina Straše)

Gradnja osnovne šole v Marjeti na Dravskem polju bo po napovedih župana Občine Starše Stanislava Greifonerja končana do novega šolskega leta septembra letos. Zanjo bodo odšteli pet milijonov evrov. “Če prištejemo še strošek opreme ter strošek dovozne ulice, bo stala 5,5 milijona evrov,” je povedal župan.

 

Letos naj bi zaključili tudi komunalno ureditev industrijske cone v Zlatoličju, ocenjene na okoli 1,2 milijona evrov, in gradnjo športnega objekta v športnem parku Starše, vrednega okoli 430.000 evrov.

V načrtu je še energetska sanacija in rekonstrukcija objekta krajevne skupnosti Marjeta na Dravskem polju, kar bo stalo okoli 600.000 evrov. “Ponosni smo, da praktično vse projekte, ki smo jih zastavili v letu 2021, uspešno izvajamo v določenih terminskih planih,” je povedal župan.

Letošnji proračun, ki so ga občinski svetniki sprejeli decembra lani, znaša na prihodkovni strani nekaj več kot devet milijonov evrov in na odhodkovni 12,7 milijona evrov. “Gre za največji proračun v zgodovini občine. Razliko med prihodki in odhodki pokrivamo s tekočimi sredstvi na TRR na dan 31. december 2021 ter najemom kredita v višini 2,7 milijona evrov,” je pojasnil Greifoner.

V letošnjem in prihodnjem letu načrtujejo sanacijo stavbe krajevne skupnosti Prepolje ter gradnjo dnevnega centra aktivnosti Loka in gasilskega doma Prepolje. Prav tako sodelujejo pri sanaciji državnih cest skozi Brunšvik in Starše. Lotiti se je treba tudi načrtov za sanacijo občinske ceste Marjeta-Prepolje. Da bi izboljšali demografsko sliko, so v postopku prodaje zemljišča v središču občine, kjer bo zasebni investitor zgradil poslovno stanovanjski objekt z okoli 25 stanovanji.

J.S., STA