Akvarij Piran od včeraj naprej v upravljanju Univerze na Primorskem

0
478
Pogodbo so podpisali: ravnatelj Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran Borut Butinar (z leve proti desni), ministrica prof. dr. Simona Kustec in rektorica Univerze na Primorskem prof. dr. Klavdijo Kutnar (Foto: MIZŠ)

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v imenu Vlade Republike Slovenije predalo Univerzi na Primorskem brezplačno v upravljanje Akvarij Piran.

 

Nepremičnina z opremo je vredna več kot 2 milijona evrov.

Pogodbo o brezplačnem prenosu je v prostorih Občine Piran v ponedeljek, 10. januarja, podpisala v imenu vlade ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec z ravnateljem Gimnazije, elektro in pomorske šole Piran Borutom Butinarjem, ter z rektorico Univerze na Primorskem prof. dr. Klavdijo Kutnar.

»V primeru prenosa gre za odlično sodelovanje srednje šole in Univerze na Primorskem ter Občine Piran. To je primer odločnega glasu za sodelovanje za namene podpore izobraževanju in raziskovanju,« je izpostavila ministrica. »Veseli me, da bo akvarij ostal odprt kot do sedaj za obiskovalce, način upravljanja pa bo z današnjo odločitvijo še kakovostnejši in sodobnejši. Ta odločitev na ravni vlade izraža tudi podporo centru znanosti Univerze na Primorskem.«

Akvarij Piran je predviden kot eden izmed stebrov novega univerzitetnega centra, namenjen izvajanju visokošolske in raziskovalne dejavnosti glede varstvene biologije morja, varstva narave, ekologije in populacijske biologije, rabe habitatov, vpliva antropogenih motenj v morskih ekosistemih, populacijske in varstvene genetike. Vse dobro in uspešno pri raziskovalnem, izobraževalnem, kulturnem in turističnem delovanju Akvarija Piran v prihodnje, je po podpisu pogodbe zaželela ministrica prof. dr. Simona Kustec.

Po podpisu pogodbe je sledil ogled akvarija
Po podpisu pogodbe je sledil ogled akvarija (Foto: MIZŠ)