Celjska občina nadgradila OŠ Glazija

0
569
OŠ Glazija (Foto: Facebook)

Celjska občina je končala nadgradnjo Osnovne šole (OŠ) Glazija, ki jo je začela lani in vanjo vložila 59.000 evrov. Uredili so novo nadstrešnico, rekonstruirali vhod, posodobili strojnico terapevtskega bazena in uredili parkirna mesta za kratkotrajno parkiranje. Šola je zaradi povečanega vpisa najela tudi dodatne prostore.

 

Nadgradnja šole, v kateri se šolajo otroci s posebnimi potrebami, staršem otrok ter organiziranemu prevozu omogoča varen in udobnejši dostop do šole tudi kadar dežuje. Poleg tega so nadgradili terapevtski bazen, in sicer z avtomatskim merilcem za preverjanje kakovosti vode. Ta dela je občina sofinancirala v višini 36.000 evrov, so sporočili s celjske občine.

Lani poleti so staršem učencev OŠ Glazija omogočili varnejšo oddajo in prevzem otrok pred šolo. Uredili so štiri parkirna mesta za kratkotrajno ustavljanje vozil. Sočasno z izvedbo bočnih parkirišč za oddajo otrok pred šolo so sanirali in uredili problematično površinsko odvodnjavanje meteornih vod iz bližnjega makadamskega parkirišča. Ob padavinah se je voda prej stekala na dovozno cesto in pločnik pred šolo, ki sta bila posledično večkrat poplavljena. Vsa dela je izvedlo celjsko javno podjetje Zelenice. Vrednost gradbenih in spremljajočih del je znašala 23.000 evrov.

OŠ Glazija je zaradi prostorske stiske oz. povečanega vpisa otrok za šolsko leto 2021/2022 najela dodatne prostore v bližini šole, in sicer v drugem nadstropju Vile Regina v Ipavčevi ulici. Strošek najema dodatnih prostorov v velikosti 260 kvadratnih metrov se skladno z veljavnim cenikom razporeja med občine, iz katerih prihajajo učenci OŠ Glazija.

Na OŠ Glazija je trenutno vpisanih 220 otrok.

J.S., STA