Deset pravljic iz radijske oddaje Lahko noč, otroci! v obliki zvočnice

0
313
(Foto: STA)

ZKP RTV Slovenija je v sodelovanju s prvim programom Radia Slovenija pripravila zvočno knjigo, na kateri je izdala deset pravljic iz ene najstarejših radijskih oddaj Radia Slovenija Lahko noč, otroci!. Zvočnica je izšla tako v digitalni obliki kot v obliki CD plošče s priloženimi besedili in ilustracijami Jane Kocjan.

Zvočna knjiga Radijske pravljice za potovanje v sanje je najnovejša izdaja pravljic iz omenjene oddaje. Obsega deset pravljic, ki so jih za oddajo izbrali leta 2021 na natečaju prvega radijskega programa za izvirne slovenske pravljice, so sporočili iz založbe.

Zvočnica vsebuje pravljice Zajec, lisica in noč Mateje Črv Sužnik, Kdo se boji velikih oči? Tine Arnuš Pupis, Kako se napiše pravljico Tatjane Gomboc Jerman, Zajček se je izgubil Dolores Turičnik, Žabica Rozi Iris Golob, Skrivno življenje knjig Nine Pfeifer Simončič, Potoček in smisel življenja Polone Šergon, Polžek v zajčkovem ušesu Davida Šušla, Odraščanje Viki Voglar in Zmaji v operi Marjete Rovšek.

Zgodbe so interpretirali dramski igralci in igralke Mojca Fatur, Matej Puc, Doroteja Nadrah, Tjaša Železnik, Vesna Jevnikar, Asja Kahrimanović, Aja Kobe, Luka Bokšan, Lana Bučevec, Lara Wolf, Diana Kolenc, Domen Novak, Julita Kropec, Nejc Jezernik, Barbara Medvešček, Sara Dirnbek, Primož Pirnat in Miranda Trnjanin. Sodelovali je tudi pet otrok.

“V zadnjih dveh letih smo lahko v tej legendarni radijski oddaji premierno slišali 21 zgodb, pred vami pa je izbor desetih, ki so lahko v tej obliki z otroki na vsakem koraku. Naj se z njimi odpravijo na potovanje v zvočne pokrajine, kjer sami rišejo svoje junake, v domišljijski svet, kjer je nemogoče mogoče, v kraje, kjer domujejo toplina, ljubezen, spoštovanje. In nenazadnje so to tudi pravljice za potovanje v sanje,” so o zvočnici zapisali na radiu.

V digitalni obliki so pravljice na voljo tudi posamično.

C. R., STA