Dobrodelno okrog Slovenije 2024 – Pot za srečo otrok

0
113
foto: Karitas

V petek, 31. 5. 2024 se je z novinarsko konferenco zaključil peti vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek »Dobrodelno okrog Slovenije«. V petih dneh je 27 kolesarjev, na čelu z Damijem Zupijem, prekolesarilo 5 etap in prevozilo 1.225 kilometrov okrog Slovenije.

 

Osrednji namen dobrodelnega dogodka pa je zbiranje sredstev za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin, s katerim nadaljujemo tudi v prihodnje. Kljub stiski njihovih družin želimo otrokom omogočiti čim bolj brezskrbno in aktivno otroštvo. Zbiranje sredstev s sloganom »Pot za srečo otrok«, je tudi letos koordinirala Slovenska karitas. Že na poti smo podarili 21 koles in enega ob zaključku. Zbiranje sredstev pa poteka še naprej in naš skupni cilj je podariti čim več koles tudi v poletnih mesecih.

Kolesarji so tudi letos, že 5 leto zapored, zavrteli pedale okoli Slovenije za dober namen ter s skupnimi močmi zbirali sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

Letošnji DOS je bil razdeljen na 5 etap; 5 dni – 5 etap, skupaj povezanih v celoto okrog Slovenije. Na Slovenski karitas smo v času dogodka zbirali sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin in jih do sedaj 22 podarili otrokom.

Akcija zbiranja traja tekom celega leta.

Sredstva za srečo otrok se še naprej zbirajo preko SMS sporočil s ključno besedo ZAKOLO5 na 1919 in z direktnim nakazilom na TRR Karitas na:

Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: 00 905
Namen: ZA KOLO