DKPS opozarja: Z LGBTQIA+ vsebinami v šolah se bo zgodila huda zloraba otrok!

0
978
(Foto: Freepik)

Prejeli smo sporočilo za javnost Društva katoliških pedagogov Slovenije (DKPS), ki ga objavljamo v celoti:

 

“Po več kot 30 letih prizadevanj je ob koncu januarja stopil v veljavo družinski zakonik, ki spreminja definicijo zakonske zveze ter zunajzakonske skupnosti za raznospolne in istospolne partnerje. Na tiskovni konferenci so v stranki Levica posebej poudarili, da je Slovenija s sprejetjem tega zakonika končno civilizirana, sodobna država, ki nikomur nič ne jemlje, pač pa daje možnosti tistim, ki jih doslej niso imeli.

Te trditve nedvomno držijo. Zeleno luč za možnosti niso dobili le istospolni partnerji. Dobile so jih tudi organizacije, ki bodo skrbele za tako imenovano izobraževanje oziroma za popularizacijo LGBTQIA+ ideologije v vrtcih in v šolah. Učbenik Ljubezen je ljubezen že vrsto let čaka na možnost vstopa v šole. LGBTQIA+ aktivisti imajo pripravljena učna gradiva o spolnosti, ki si jih lahko ogledamo na spletnih straneh LEGEBITRE in Mirovnega instituta, ki sta najaktivnejši tovrstni organizaciji pri nas.

Vsebine, ki so pripravljene na vstop v vrtce in šole, bodo med mlade vnašale predvsem dvom v lastno identiteto. Če človeka pripravimo do tega, da dvomi o svoji spolni identiteti, ga lahko pripravimo do česarkoli. Bojimo se, da je to eden od ključnih ciljev širjenja te ideologije. Čeprav je v nasprotju s temeljnimi  biološkimi zakonitostmi, se izvajalcem projektov odpirajo vrata vrtcev in šol.

Vprašajmo se, zakaj je tem organizacijam in tej ideologiji tako pomembno, da dostopajo do otrok, katerih osebnost se še oblikuje? To nam priča o tem, da želijo aktivno vplivati na njihovo oblikovanje. Mar ni to manipulacija? Mar ni to huda zloraba? V državah, ki so v teh trendih pred nami, že lahko spremljamo informacije uporu razumnih ljudi in mnogih staršev proti širjenju praks, ki jih ideologija spodbuja med mladimi. Nekatere države tovrstne zakonodaje ne bodo sprejele, npr. Švica, marsikje pa jo zaradi zaščite otrok že spreminjajo. Strokovnjaki namreč poudarjajo,  da so posledice spreminjanja spola trajne in nepopravljive.

V DKPS pričakujemo, da se bodo na aktivnosti organizaciji LGBTQIA+ glasno odzvali razvojni psihologi in pojasnili, kako te vsebine vplivajo na razvoj otrokove osebnosti kot celote: fizične, psihične in duhovne. Pričakujemo, da bodo aktivnosti spremljali odgovorni starši, saj je tovrstna vzgoja v Listini o človekovih pravicah izključno v njihovi pristojnosti. Za vstop katerekoli organizacije s kakršnokoli ideološko vsebino v šole bi morala šola pridobiti soglasje staršev. Pričakujemo, da se bodo ravnatelji, učitelji in vzgojitelji tega načela držali in starše resnično vprašali, ali dovolijo, da se njihove otroke izpostavlja tovrstni, čeprav spretno prikriti ideologiji. Sicer so šole v prekršku. Pričakujemo, da se bodo vodstva vrtcev in šol skladno z zakonodajo odzvala na vstop aktivistov. Menimo tudi, da če bo imela vstop v šolski prostor ta ideologija, bi ga morale uravnoteženo dobiti tudi vsebine, ki otrokom pomagajo odkrivati svojo osnovno biološko in predvsem duhovno identiteto. Bodo zeleno luč za vstop dobile tudi organizacije, ki nudijo tovrstne vsebine?

Čas je, da se vsi zavemo, da bodo posledice nove družinske zakonodaje in njej skladne ideologije pogubne za marsikatero mlado življenje. Pod krinko uveljavljenega zakona bodo te neumnosti počasi, a vztrajno prihajale v naše življenje. Pa nikar ne recimo »naj imajo priložnost«, če že vnaprej vemo, da se vsako eksperimentiranje z vrednoto življenja slabo konča tako za človeka kot za družbo.”

                                                                          Društvo katoliških pedagogov Slovenije