Simpozij Marija Terezija, na pomoč: O finančni pismenosti in podjetnosti otrok ter dobrih praksah poučevanja

0
383
Šolski center Celje (Foto: Lili Pušnik / STA)

V Šolskem centru Celje tudi danes poteka simpozij Marija Terezija, na pomoč. Začel se je sicer že včeraj. Na njem pedagoški delavci iz vse Slovenije razmišljajo in predstavljajo dobre prakse poučevanja v današnjem svetu, polnem zahtevnejših in kompleksnih nalog, govora je tudi tudi o finančni pismenosti, podjetnosti in zasvojenosti s tehnologijo.

 

Včeraj je uvodoma spregovoril zgodovinar in nekdanji direktor Inštituta za novejšo zgodovino Jure Gašparič, ki je osvetlil pomanjkanje znanja in posledično osnovnih kompetenc učencev in dijakov.

Sledili sta okrogli mizi, na katerih so skušali odgovoriti na vprašanje, ali so ženske kompetence drugačne od moških, in govorili o kompetencah v športu.

Danes bo govora predvsem o finančni pismenosti, kompetenčnih modelih za podjetnost, kompetencah za življenje, skušali pa bodo odgovoriti tudi na vprašanje, kaj v življenju resnično potrebujemo.

Beseda bo tekla tudi o kulturnih kompetencah pri osnovnošolci, razvijanju socialnih in čustvenih veščin v srednji šoli ter o vlogi mentorja pri raziskovalni dejavnosti.

J.S., STA