Ilirska Bistrica: Cena vrtca za kombiniran program je višja kar za 64 odstotkov!

0
458
(Foto: Pixabay)

V dolini pod Snežnikom se uveljavlja prepričanje, da mladi ne razumejo mladih. Za mnoge je to težko predstavljivo dejstvo, saj se mnenja največkrat krešejo med različnimi generacijami, ampak tokrat je v Ilirski Bistrici drugače.

 

Da bo do podražitve prišlo se je govorilo že nekaj časa, zgodilo pa se je na 8. redni seji Občinskega sveta Občine Ilirska Bistrica. Glasovalni stroj župana dr. Kovačiča je brez pomislekov potrdil višje cene programov predšolske vzgoje v vrtcih občine Ilirska Bistrica. Proti so bili le svetniki SDS Ilirska Bistrica! Ob že tako visoki inflaciji (letna inflacija se je v septembru zvišala s 6,2 na 7,5 %) so svetniki v koaliciji dr. Kovačiča ekonomsko ceno za 1. starostno obdobje dvignili za 55 %, za 2. starostno obdobje za 47 %, ceno za kombiniran program pa kar za 64 %! Po podražitvah cen komunalnih storitev je to za mlade družine, katere se komaj postavljajo na noge, velik udarec. Precej nerazumljiva poteza za Občinski svet Občine Ilirska Bistrica, ki je v tem mandatu pomlajen. Izgovori za takšno odločitev so bili precej banalni. Od tega, da nasprotovanje pomeni nabiranje političnih točk, do tega, da se cene niso spremenile že od leta 2003. Pa si poglejmo drugi izgovor. “Cene se niso spremenile že od leta 2003”. Cene se niso spremenile, ker je Občina Ilirska Bistrica razliko krila iz proračuna.

In zakaj tega ne more narediti tudi sedaj?

Zakaj bi v teh težkih časih na ramena mladih družin preložili še to breme. In to ob dejstvu, da je na občinskem tekočem računu ob primopredaji poslov ostalo malo manj kot 7.000.000,00 EUR namenjenih za projekt nove športne dvorane, kateri pa se, ne izvaja.

Če mladi ne razumejo mladih. Kako bodo šele razumeli starejše? Kako bodo ustvarjali prihodnost. Vsak izmed nas je zagotovo slišal pregovor : “ Na mladih, svet stoji.” Obstaja pa še eden: “Upanje umre zadnje.”

Torej upajmo, da prvi pregovor drži.

Svetniška skupina SDS