Instagram uvaja nadzorna orodja za starše

0
525
(Foto: Pixabay)

Starši bodo lahko omejili čas priključevanja na Instagram in bodo prejeli obvestilo, ko bo otrok začel slediti nov račun.

Družbeno omrežje Instagram, ki je v lasti Mete, je v sredo objavilo tri ukrepe, ki bodo staršem omogočili nadzor nad dejavnostmi svojih otrok na tej digitalni platformi. Čeprav so ta nadzorna orodja trenutno na voljo samo v ZDA, bodo v naslednjih mesecih na voljo tudi v drugih državah.

Ta orodja za starševski nadzor prihajajo po polemiki, ki se je sprožila lani po razkritju škodljivih učinkov, ki jih ima Instagram na najstnike.

Od te srede lahko ameriški starši spremljajo in določajo omejitve časa, ki ga njihovi otroci preživijo na Instagramu, prejemajo obvestila, ko otroci nekoga prijavijo prek platforme in imajo dostop do seznamov uporabnikov, katerim otroci sledijo in uporabnikov, ki sledijo otrokom.

Vodja Instagrama Adam Mosseri je v izjavi, objavljeni na uradnem blogu Meta, poročal o novih nadzornih orodij, ki bodo verjetno na razpolago tudi za druge platforme kot je Facebook.

Zaenkrat bodo mladostniki morali sami začeti postopek za nadzorovanje staršev na svojem mobilnem telefonu. Od junija bo na voljo način, da za nadzor zaprosijo starši, vendar bo moral najstnik peticijo odobriti.

Jože Jan

Vir: La Vanguardia, Španija