Koroški Slovenci imajo nov tečaj: 30 dni – 30 besed

0
280
Celovec (Foto: Wikipedija)

Krovni kulturni organizaciji koroških Slovencev, Krščanska kulturna zveza in Slovenska prosvetna zveza, ki sta lani zagnali skupni projekt Slovenščino doživeti, ta mesec ponujata tudi drugo izdajo jezikovnega tečaja 30 dni – 30 besed, ki je namenjen predvsem nemškogovorečim prebivalcem avstrijske Koroške.

 

Spletna prijava na jezikovni tečaj poteka prek naslova https://www.slovensko.at/30tage30woerter. Vse od 1. junija vsi prijavljeni mesec dni v poštni predal spletne pošte dobivajo novo slovensko besedo, pogosto uporabljeno frazo v slovenščini ter dodatne informacije, tudi o koroških Slovencih in Sloveniji.

Kampanja Slovenščino živeti/slovenščino doživeti poteka od januarja lani, prvenstveno po različnih družbenih omrežjih in drugih sodobnih komunikacijskih sredstvih. Dostopna je na naslovu https://www.slovensko.at.

Na voljo je enostavna jezikovna vadnica, spletna pesmarica Venec Stanka Polzerja z audioposnetki in besedili slovenskih pesmi, posebna aplikacija MyKoroška z dvojezičnimi imeni za približno 900 krajevnih imen na avstrijskem Koroškem ter različni videoposnetki, na primer o tem, kako se posamezne besede povedo po domače, ter kuharski nasveti.

C.R., STA