Kumon: najuspešnejši program obšolskega izobraževanja na svetu

0
364
Kumon podjetje (Foto: Wikimedia commons)

Podjetje Kumon, največja svetovna mreža izobraževalnih centrov, je bil razglašen za najboljšo franšizo za izobraževanje na svetu in pospešuje svoje načrte za širitev do leta 2022.

 

 

Španska podružnica se širi v Italiji in na Portugalskem, kjer je načrtovano odprtje sedmih novih centrov.  Na mednarodni lestvici franšiz podjetja Entrepreneur je Kumon na šestem mestu najboljših franšiz na svetu in na prvem mestu na področju izobraževanja.

Kumon, največja svetovna mreža izobraževalnih centrov, načrtuje, da bo do leta 2022 v Španiji vzpostavil 216 centrov, za katere bo poiskal in usposobil 13 novih franšizojemalcev, zlasti na območjih Katalonije, Valencie in Baskije. Španska podružnica si je zastavila tudi cilj povečati število študentov za 10 % – trenutno je v več kot 200 centrih po vsej Španiji nad 20.000 študentov.

Antonio Campoy, namestnik generalnega direktorja podjetja Kumon Španija, prav tako poudarja Kumon se odpira novim tehnologijam in posodablja načine učenja naših učencev. Od učenja na daljavo do intenzivne uporabe digitalnega sveta se pripravljamo na dolgoročno prihodnost, ki je usmerjena v leto 2025.

V tem kontekstu Kumon ponuja več kot 60 let izkušenj in metod nenehnega izboljševanja, ki je po nedavni priključitvi Portorika v Latinski Ameriki prisotna že v skoraj 60 državah. Na mednarodni lestvici franšiz podjetja Entrepreneur je Kumon na šestem mestu najboljših franšiz na svetu in na prvem mestu na področju izobraževanja.

Možnosti samozaposlitve

Biti franšizojemalec Kumon je prav tako dobra možnost za samozaposlitev s preverjenim in popolnoma dobičkonosnim poslovnim modelom. Franšizojemalec je odgovoren za upravljanje centra, opravlja zelo pomembno nalogo izobraževalnega svetovalca in tudi naloge poslovnega vodenja.

Družba Kumon izvaja podrobne študije o mestih, ki imajo potencial za odprtje franšiz. Izvedljivost analiziramo na podlagi obsega otroške populacije, socialno-ekonomskih podatkov in predvsem ob upoštevanju trenutne ponudbe drugih centrov, dodaja Campoy.

Več kot 60 let v svetu

Podjetje Kumon je pred več kot 60 leti ustanovil učitelj, v tem primeru matematike, Toru Kumon in že 30 let deluje v Španiji, kjer ima 200 centrov v 15 avtonomnih skupnostih in 35 pokrajinah, v katerih se uči več kot 20.000 učencev. V centrih Kumon imajo učenci pri učenju zelo aktivno in pomembno vlogo. S programi Kumon Matematika, Kumon Branje in Kumon Angleščina učenci razvijejo svoj polni potencial in hkrati postanejo odgovorni posamezniki, ki znajo upravljati svoje učenje.

Kumonova matematika je sestavljena iz 21 ravni, ki se začnejo s povezovanjem količin s števili in končajo z diferencialnim računom. Kumonovo branje, ki obsega 18 ravni, se začne z delom s preprostimi besedami in stavki ter konča s kritičnim branjem zapletenih besedil. Kumon English učencem omogoča, da razvijejo visoko raven branja in razumevanja izvirnih besedil v angleščini. Vse ravni Kumonove angleščine, skupaj 21, so opremljene z zvočnimi posnetki v maternem angleškem jeziku. Dejavnosti omogočajo učencem, da razvijajo slušno in bralno razumevanje v angleščini.

Kaj je metoda Kumon?

Metoda Kumon je bila ustvarjena za pomoč učencem vseh starosti in izobraževalnih stopenj z matematičnimi in angleškimi programi. Učenci pridobijo disciplino, veselje do učenja, samozavest, samostojnost, motivacijo za študij, samospoštovanje in koncentracijo.

Individualno vodenje omogoča vsakemu učencu, da se uči v svojem tempu in v skladu s svojimi sposobnostmi, učenje pa se krepi s spodbujanjem učencev, naj sami rešujejo težave, na katere naletijo.

Piše: Damian Ahlin

Vir:    El Economista