Linda Jarosch: Rada se imam, kakršna sem

0
496
(Foto: vseknjige.si)

S knjigo Linde Jarosch, ki je izšla pri Celjski Mohorjevi se lahko ženske podajo na pot srčnosti in topline v visokih petah ali udobnih copatih. V prvem delu bodo po uvodu o podobi Marije Magdalene, katere vpliv sega do danes, lahko prebrale, kaj je tisto, kar jih dela nesvobodne, ranjene, krive, zavistne in nezadovoljne in storile prvi korak do osvoboditve. V drugem delu pa bodo izvedele, kaj jih osvobaja in zdravi, kaj pomenijo naklonjenost, sprejetost, sočutje in osvoboditev od kompleksov. 

 

Naš svet je resda drugačen, kot je bil svet Marije Magdalene, vendar se vse ženske kdaj ujamejo v občutek utesnjenosti, ko ne znajo ali ne upajo izživeti svojih sposobnosti in sanj. Ko jih dušijo notranji demoni, ko ne čutijo dovolj ljubezni in dvomijo o svoji vrednosti. Vendar, če je vse presegla Marija Magdalena, potem jo imajo lahko za zgled tudi vse ženske in stopijo na pot srčnosti in topline. Kot še piše v predstavitvi knjige, je ljubezen do sebe za številne ženske v resnici nepojmljiva, ker se osredotočajo na svoje pomanjkljivosti, se vztrajno primerjajo z drugimi, domnevno boljšimi vzornicami. Od drugih si želijo priznanja, srčnosti in sprejetosti, vendar pogosto čakajo zaman. Tako je Linda Jarosch ob zgledu Marije Magdalene osvetlila pot, ki vodi do svobode v razmišljanju in s tem tudi v življenju. Že v biblijskih časih je šlo za to, da se je treba otresti nekaterih miselnih vzorcev, zapustiti staro življenje in si dovoliti živeti vse svoje sposobnosti. Knjigo Rada se imam, kakršna sem je iz nemščine prevedla Alenka Novak.

O avtorici

Linda Jarosch (1947), ki je sicer sestra patra Anselma Gruna,  je samostojna svetovalka in supervizorka delovnih skupin v podjetjih in raznih organizacijah. Spremlja in svetuje tudi ženskam v različnih življenjskih situacijah. Njeni seminarji “Divja ženska in kraljica” so zelo priljubljeni, na njihovi osnovi je nastala tudi knjiga Kraljica in divja ženska, ki je pred nekaj leti ravno tako izšla pri Celjski Mohorjevi družbi.

 J.S.

Knjigo lahko kupite na POVEZAVI.