Mesto Varaždin organiziralo brezplačne počitnice na Rabu za 31 slovenskih otrok, prizadetih v poplavah

0
230
Rab (Foto: Pixabay)

Mesto Varaždin je omogočilo brezplačne počitnice na hrvaškem otoku Rab za 31 otrok iz Ljubnega ob Savinji, katerih družine so bile prizadete v nedavnih poplavah v Sloveniji. Otroci bodo na Rab prispeli danes, tam pa bodo ostali en teden, je pojasnila predstavnica slovenske narodne manjšine v varaždinski županiji Barbara Antolić Vupora.

 

Mesto Varaždin je enotedenske počitnice za otroke iz Ljubnega ob Savinji organiziralo na pobudo namestnika varaždinskega župana Miroslava Markovića in Barbare Antolić Vupora, sicer tudi poslanke v hrvaškem parlamentu.

Civilna zaščita iz Celja je po njenih besedah ravnatelju Osnovne šole Ljubno ob Savinji poslala seznam 50 otrok, katerih družine so bile prizadete v poplavah. Približno tretjina otrok se na vabilo na počitnice ni mogla odzvati, preostalih 31 otrok pa danes v spremstvu slovenskih učiteljev in učiteljic potuje proti Rabu.

“Ker ima mesto Varaždin svoje letovišče za otroke na Rabu, smo se odločili, da zanje organiziramo počitnice, da bodo imeli vsaj en lep spomin na letošnje poletje. Tega se veseli tudi osebje letovišča,” je še pojasnila Antolić Vupora.

Mesto Varaždin je prizadetim v poplavah v Sloveniji pomagalo že avgusta. Varaždinska turistična skupnost je namreč odpovedala načrtovano promocijo Špancirfesta v Ljubljani in denar za promocijo festivala v Ljubljani namenila za nakup treh naprav za razvlaževanje.

C. R. , STA