Muzejski park v Kopru bo predan v uporabo

0
468
(Foto: Facebook)

V osrčju Kopra bodo popoldne slovesno predali namenu Muzejski park. Ta je v minulih mesecih postal dnevna soba različnih generacij občank in občanov, ki se v njem družijo in preživljajo svoj prosti čas. Nov mestni park nagovarja različne generacije uporabnikov in ponuja prostor za druženje, srečevanje in aktivno preživljanje prostega časa.

 

Nov mestni park bo uradno predal namenu koprski župan Aleš Bržan. Ob tej priložnosti bodo nastopili En Big Band, Obalni komorni orkester, Plesna šola Fiona in Art Dance Studio Portorož, so sporočili iz Mestne občine Koper.

Del Muzejskega trga, kjer je prostor dobil nov mestni park, je bil v času gradnje podzemne garažne hiše Belveder zaprt. Po njenem odprtju maja lani se je občina lotila ozelenitve parka.

“Kako pomembne so zelene površine v našem vsakdanjem življenju, se pogosto zavemo šele, ko jih je v okolju premalo, zato je Mestna občina Koper pri snovanju nove naložbe prisluhnila željam krajank in krajanov ter dokazala, da imajo lahko tudi infrastrukturne pridobitve človeški obraz,” so ob začetku urejanja parka avgusta lani zapisali na občini.

Muzejski park je že več mesecev v uporabi, uradno odprtje pa je moralo počakati na čas po epidemiji covida-19.

C.R., STA