Na Jakopičevem sprehajališču razstava o ljubljanski univerzi skozi oči umetnikov

0
422
Ljubljana, park Tivoli. (Foto: STA)

Na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju bo od četrtka na ogled razstava z naslovom Dosežki Univerze v Ljubljani skozi oči umetnikov. Na postavitvi predstavljajo vrhunske raziskovalne, pedagoške, umetniške in strokovne dosežke univerze preteklih treh let.

 

Razstavo so pripravili študentke, študentje, profesorice in profesorji Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani v sodelovanju z univerzitetno službo za umetniško dejavnost.

“Dosežki, ki vodijo v napredek človeštva, so tokrat predstavljeni nekoliko drugače, kot smo običajno navajeni. A z razstavo, pri kateri je z dosežki sodelovalo vseh 26 članic – 23 fakultet in tri akademije – Univerze v Ljubljani, dokazujemo, da znanost in umetnost še vedno stopata z roko v roki in skupaj spreminjata svet in ljudi,” je povedal rektor univerze Gregor Majdič.

Za razstavo so se po njegovih besedah odločili iz prepričanja, da sta tako znanost kot umetnost pomembni za napredek človeštva, znanje, ki ga ustvarjamo, pa ne sme biti samo sebi namen in ostajati zaprto za zidovi akademskih ustanov.

Dosežke na razstavi prikazujejo kot celoto med seboj povezanih in prepletenih vsebin s pomočjo fotografij. Te po besedah ene od avtoric razstave, profesorice Emine Djukić, lahko delujejo tudi kot zamrznjeni trenutek sredi delovne mize pedagogov, raziskovalcev, ustvarjalcev in vseh drugih sodelavcev univerze.

Razstava bo na ogled do 24. novembra.

C. R., STA