Na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo poteka Poletna šola gradnje in okolja

0
340
(Foto: STA)

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani od ponedeljka do danes poteka Poletna šola gradnje in okolja. Učenci se udeležujejo aktivnosti, preko katerih spoznavajo praktično delo inženirjev gradbeništva, geodezije in vodarstva. Danes bodo za fakulteto v četrtek postavili leseni samonosni Da Vincijev most.

Kot so sporočili s fakultete, udeleženci lahko izvajajo različne geodetske meritve na klasičen način in s sprejemniki GNSS, v parku ob Gradaščici so tudi zakoličili modele znanih mostov. V torek so se ukvarjali z različnimi eksperimenti v vodarskem laboratoriju in izvajali različne vodarske meritve.

V sredo so se odpravili na ekskurzijo v Celje, na kateri so se spopadli z adrenalinskim izzivom, obiskali pa so tudi zanimive lokacije in si ogledali ustanovo z interaktivnimi prikazi.

Velika zanimivost je bila gradnja Da Vincijevega mostu, ki je potekala v četrtek. Pred tem so mladi udeleženci vadili tako, da so sestavili modelčke mostu, ki so si jih lahko za spomin odnesli tudi domov.

Danes se bodo lahko preizkusili tudi v sobi pobega, v orientacijskem teku in se ohladili v bazenu na kopališču Kolezija. Organizatorji pa niso pozabili tudi na družabne igre. Novost letošnje poletne šole je namreč povečana “FGG jenga”, ob igranju katere bodo udeleženci preizkušali svojo spretnost in natančnost.

Letošnjo poletno šolo je fakulteta pripravila v sodelovanju z Zavodom za tehnično kulturo Slovenije.