Rotary klub Ljubljana je z 12.000 evri podprl dva nadarjena študenta

0
424

Rotary klub Ljubljana že več kot tri desetletja vztrajno podpira mlade talente z različnih področij in s podeljevanjem štipendij jim omogoča nadaljevanje študija ter ustvarjanje boljše prihodnosti. Letos je podaril dve štipendiji v skupni višini 12.000 EUR.

Na slovesnem dogodku, 33. Velikem rotarijskem plesu, ki združuje glasbo, ples in dobrodelnost, so bila letos zbrana sredstva v skupni vrednosti 12.000 EUR. Ta sredstva so tudi letos namenjena štipendijam za dva perspektivnima študenta.

V več kot 30 letih svojega delovanja je Rotary klub Ljubljana s podeljevanjem štipendij postavil trdne temelje pri podpori nadobudnim mladim talentom za njihove izjemne dosežke na študijskem področju. Podeljene štipendije predstavljajo nagrado, ki spodbuja visoko kakovostno delo in študij, člani pa želijo podpreti tudi razvoj etičnih in moralnih načel, kulturnih vrednot ter kreativnosti med učenjem in delom. Rotary klub Ljubljana tako ostaja gonilna sila v spodbujanju izobraževanja mladih in ustvarjanju boljše prihodnosti.

Člani Rotary kluba Ljubljana so ponosni na svojo tradicijo podeljevanja štipendij mladim talentom in verjamejo, da je podpora izobraževanju ključna za oblikovanje boljše prihodnosti: “Cilj Rotary organizacije je pomagati v vsakdanjem življenju. Skladno s tem ciljem se trudimo, da bi nadarjenim in perspektivnim dijakom in študentom odprli vrata do lepše prihodnosti,” so povedali. Vsako leto izberejo izjemno talentirane študente, ki prejmejo štipendije za nadaljevanje študija na priznanih ustanovah ter za razvoj njihovih strokovnih znanj.

C.R.