Predsednica DZ na srečanju s ŠOS podprla predlog zakona za urejanje položaja študentov

0
408
Študenti na Filozofski fakulteti UL (Foto: STA)

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je včeraj podprla predlog zakona za urejanje položaja študentov, ki ji ga je predstavil predsednik Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) Luka Mihalič. S predstavniki študentov se je dogovorila, da skupaj pozovejo pristojna ministrstva k odzivu oz. podaji mnenja na predlog zakona, so sporočili iz ŠOS.

 

Predsednica je predlog zakona sprejela z veliko naklonjenostjo. Poudarila je, da zelo ceni in podpira politično aktivnost mladih ter njihovo udejstvovanje pri demokratičnih procesih. S predstavniki študentov se je strinjala, da gre za neideološki zakon, ki stremi k izboljševanju položaja mladih in študentov, zato je pomembno, da politični akterji takšne iniciative podprejo, so zapisali v sporočilu za javnost.

Ko se bodo ministrstva odzvala na prošnjo ŠOS k podaji mnenj glede predloga zakona, ga bodo na podlagi vseh pridobljenih informacij skupaj oblikovali tako, da bo med poslanci pridobil širšo podporo, ter se bo na ta način tudi udejanjil, so napovedali.

“Gre za nabor ukrepov, ki so po našem mnenju apolitični in nestrankarski, zaradi česar želimo pridobiti široko podporo za njihov sprejem. Podpora predsednice DZ je tako še posebej pomembna, saj gre za prvo med enakimi, za osebo, ki predstavlja celotno zakonodajno vejo oblasti. Upamo, da bodo ukrepom, predlaganim s strani študentov, naklonjena tudi pristojna ministrstva in da bodo ti tudi v celoti sprejeti,” je dejal predsednik ŠOS Luka Mihalič.

C.R., STA