Naj zadiši po praznikih: Dobra slovenska kuhinja

0
821
Ko zadiši po praznikih (Foto: MK)

Ko zadiši po praznikih in je kuhinja vsa polna posod, v katerih se skrivajo dobrote vseh vrst, ko se zbere družina okoli praznične mize – tedaj lahko vsem igra srce in življenje je popolno.

 

Da bodo letos prazniki še lepši in še bolj slovenski, bo pomagal izbor stotih receptov iz legendarne izdaje Slovenska kuhinja priznanega in mednarodno uveljavljenega kuharskega mojstra Slavka Adamljeta. Recepti so opremljeni z novimi fotografijami jedi, ob katerih se vam bodo cedile sline.

(Foto: MK)

V knjigi so zastopane gorenjska kuhinja, dolenjska in belokranjska kuhinja, koroška kuhinja, štajerska in prekmurska kuhinja ter primorska in notranjska kuhinja. Naj torej lepo zadiši zadiši po kurji obari s cvičkom, matevžu s suhim mesom, ajdovih žgancih, krhkih flancatih, prekmurski gibanici in potici. Odlični okusi jedi bodo popestrili vaše obroke, naj bo to vsakdanjik ali praznik. Tudi knjiga sama je lahko odlično darilo za praznike ali pa kar tako.

Zbirka Zlata Slovenija

Knjiga Dobra slovenska kuhinja je del zbirke, ki je izšla pri Mladinski knjigi ob 30. obletnici razglasitve samostojne Republike Slovenije. Zbirka na enem mestu predstavlja razširjene šege in navade, pogosto uporabljene pregovore in reke, okoli 90 ljudskih pripovedi, 200 slovenskih pesmi in nazadnje 100 tradicionalnih okusnih jedi.