Otroci se lahko veselijo: V dobrodelni akciji ‘Za nasmeh v mestu’ zbranih več kot 40.000 evrov

0
453
(Foto: Freepik)

Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in RTA agencija sta letos že osmič zapored organizirala dobrodelno akcijo »Za nasmeh v mestu«, s katero želita otrokom, družinam in posameznikom, ki so se zaradi različnih razlogov znašli v stiski, pomagati in jim na obraz privabiti nasmeh.

 

Katarina Karlovšek, tajnik Škofijske Karitas Celje Matej Pirnat, Selimir Ćopić, sekretar RKS – območno združenje Celje, Tadeja Falnoga in direktorica Zavoda za kulturne prireditve Zavod Celeia Celje mag. Maja Voglar. (Foto: Gregor Katič)

Organizatorji so zadovoljni, saj so v letošnji  dobrodelni akciji zbrali kar 41.280,00 evrov. Sredstva je doniralo več kot 100 gospodarskih organizacij in posameznikov iz Celja in okolice.

V preteklih sedmih letih so skupaj zbrali 152.374,97 evrov. Leta 2017 so dodatno zbrali še 6.400 evrov in s tem zneskom pomagali Društvu paraplegikov jugozahodne Štajerske, ko je kupovalo vozilo, prilagojeno invalidom.

Dobimo se v mestu

Tako kot v preteklosti bodo tudi letos vsa zbrana sredstva pretvorili v darilne bone »Dobimo se v mestu«, ki jih bosta razdelila Škofijska Karitas Celje in celjsko območno združenje Rdečega križa Slovenije. Vsak obdarjenec bo prejel darilni bon v vrednosti 40 evrov, ki ga bo lahko unovčil v več kot petdesetih trgovskih in storitvenih lokalih v mestnem jedru Celja.

Za nasmeh v mestu

Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« je ena redkih, kjer se vsa zbrana sredstva namenijo v dobrodelne namene. Vsi sodelujoči se odpovejo honorarju. Darilni boni so računalniško evidentirani, kar jim omogoča preglednost njihove porabe. Organizatorji so veseli, da si obdarjenci z darilnimi boni lahko kupijo nekaj, kar nujno potrebujejo. Z dobrodelno akcijo jim polepšajo božično-novoletni čas, hkrati pa prispevajo k poslovni živahnosti v mestu.

Katarina Karlovšek iz podjetja RTA je ob predaji darilnih bonov dobrodelnima organizacijama povedala:

»Hvaležna sem vsem donatorjem, skupaj bomo polepšali praznike 1032 otrokom, starejšim in drugim pomoči potrebnim. Vesela sem, da je naša dobrodelna akcija tako lepo uspela tudi zaradi tega, ker je zaradi številnih omejitev letos veliko manj dobrodelnih akcij in prireditev, ljudi, ki pa potrebujejo našo pomoč in so se znašli v stiski pa čedalje več.«

C.R.