Nesprejemljivo! Mariborski župan je fizično napadel 13-letnika, potem pa reklel, da ga je samo prijel za roko

0
475
Župan Maribora Saša Arsenović (Foto: Gregor Mlakar / STA)

Mariborski župan Saša Arsenovič je, kot je dejal oče mladoletnika, v nedeljo – torej na veliko noč –  na eni od mariborskih ulic fizično obračunal s 13-letnim fantom in ga pri tem lažje telesno poškodoval. Župan odgovarja, da se je odzval na vandalizem, zadaj pa se je tudi opravičil – odstopil pa ne bo, čeprav so ga nekateri k temu pozvali, včeraj pa se je za dejanje opravičil.

Na uredništvo časnika Večer se je obrnil oče 13-letnega fanta, ki trdi, da ga je na velikonočno nedeljo v bližini teniških igrišč Branik napadel župan Arsenovič in ga ob tem lažje telesno poškodoval, piše STA. Incident naj bi se je zgodil pozno popoldan, ko je skupina otrok vzela iz koša za smeti nekaj rabljenih teniških žogic.

Župan pa je v odzivu trdil, da je skupina najstnikov v nedeljo zvečer na teniškem igrišču pred več pričami poškodovala zabojnik za rabljene žoge, ki so namenjene ponovni uporabi, predvsem mlajšim članom kluba in da je šlo za vandalizem.

Ali je dejansko tudi fizično obračunal z mladoletnikom, na dodatno poizvedovanje STA ni pojasnil. Poudaril pa je, da je vandalizem nesprejemljiv.

Oče 13-letnika je po poročanju Večera prijavil napad policiji in podal predlog za pregon zoper župana zaradi domnevnega kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so v nedeljo zaradi dogodka, ki naj bi se zgodil tisti večer, na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo oz. predlog za pregon zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. “Ker kriminalistična preiskava kaznivega dejanja še traja in tudi iz razloga, ker je v dejanje kot oškodovanec vpleten otrok, ki spada v posebej zaščiteno kategorijo oseb, vam več informacij ne moremo nuditi,” so povedali za STA.

Oče 13-letnika je za Večer povedal, da se je napad zgodil potem, ko je skupina šestih otrok iz koša za smeti vzela nekaj rabljenih teniških žogic. “Takrat je mimo prišel župan in jih začel zmerjati, da so lopovi in da naj ukradene žogice vrnejo. Otroci so odgovorili, da ne kradejo, saj so jim trenerji rekli, da jih lahko vzamejo, saj da tja odvržejo le neuporabne žogice. Kljub temu se je župan na njih drl še naprej in jih zmerjal, zato so se otroci umaknili in odšli po ulici naprej. Ker se župan še kar ni umiril, se je sin zadrl nazaj in pri tem, priznam, uporabil neprimerne besede, takrat pa se je župan z vso silo zagnal proti njim in s kolesom trčil v nogo mojega sina, s krmilom pa v hrbet zadel še enega od prijateljev. Nato je mojega sina zgrabil za vrat in ga pričel daviti,” je za časnik povedal oče, ki je zaradi zaščite sina želel ostati neimenovan.

“Sin ga je nato odrinil, a ga je župan še enkrat z obema rokama prijel za vrat in ga ponovno začel daviti. Ko ga je končno le spustil, je sin začel vpiti, da bo poklical očeta, a mu je župan hotel telefon odvzeti. Kljub temu se je klic vzpostavil, žal pa po telefonu nisem mogel razbrati, kaj se dogaja. Ne glede na to mi je bilo takoj jasno, da je sin v stiski, zato sem sedel v avto in se odpeljal tja, a je župan od tam že pobegnil,” je še povedal oče 13-letnika.

J.S., STA