Nezakoniti migrant, državljan Maroka, naj bi v Ljubljani z nožem porezal deklico, nato pa ji sledil do doma

0
243
(Foto: bobo)

Na avtobusu 6b v smeri Notranje Gorice je v petek, 31. maja, neznani moški napadel deklico in jo porezal z ostrim predmetom. K sreči je posredovala starejša gospa, a je moški deklicam sledil do doma. Deklici sta staršem takoj povedali, kaj se je zgodilo, o tem je bila obveščena tudi policija. Po informacijah Nove24tv je bil napadalec ilegalni migrant, Slovenske novice pa pišejo, da je državljan Maroka.

“Neznani moški se je eni izmed učenk približal, jo vlekel za roke in jo ob tem po roki prezal z neznanim predmetom” je bil opis dogodka, ki se je zgodil pred nekaj dnevi, a o tem ni poročal noben osrednji medij. Gre za del elektronskega sporočila, ki ga je ravnateljica šole OŠ Brezovica pri Ljubljani poslala staršem. Za dodatne informacije smo se obrnili direktno na šolo in na policijo.

O zaskrbljujočem dogodku so starši obvestili tudi osnovno šolo, ki jo deklici obiskujejo, pa naj bi nemudoma poslala obvestilo staršem: “Spoštovani, obveščam vas, da je po poročanju staršev naših dveh učencev v petek, 31. 5. 2024 po pouku (ob 15. :21) nas avtobusu 6b v smeri Notranje Gorice zgodil neprijeten in zaskrbljujoč dogodek, v katerem sta bili udeleženi tudi naši učenci” , se je uvodoma glasilo sporočilo.

V nadaljevanju je sledilo pojasnilo, da je neznani moški deklicama sledil do doma, kjer sta staršem povedali, kaj se je zgodilo, ti pa so nemudoma o tem obvestili policijo, ki naj bi moškega izsledila in po podatkih staršev ukrepala.

Foto: Freepik

Deklica je bila odpeljana na urgenco, kjer so ji nudili pomoč, v šoli pa so se z obema deklicama tudi pogovorili in ju okrepili za zaščitno ravnanje v primeru ponovitve dogodka, so zapisali. Sodeč po napisanem v obvestilu je šola o tem obvestila tudi podjetje LPP, ki naj bi na njihovo pobudo tudi poslala posnetke na policijo. “Na vse omenjene institucije smo se obrnili s pobudo za razjasnitev omenjenega dogovora ter predvsem dodatnim varnostnim ukrepom za preprečevanje podobnih dogodkov tudi v prihodnje”, je zapisano v obvestilu, dodali pa tudi nekaj priporočil za ukrepanje, kolikor bi se to zgodilo znova.

OŠ je dogodek potrdila
V zvezi z incidentom smo se obrnili tudi na OŠ Brezovica pri Ljubljani. Ravnateljica Meta Trček je dogodek potrdila in zapisala: “Obe deklici sta v šoli. Malo preplašeni, a sicer v redu. Vse institucije so odreagirale odgovorno in tudi našle krivca ter ustrezno ukrepale”. Kako točno je policija ukrepala in kaj se je zgodilo s storilcem še ni znano, policija namreč zadeve še ni komentirala.

T. B./ Nova24tv.si