Novo krožišče pred Piransko osnovno šolo

0
394
Krožišče (Foto: Občina Piran)

Občina Piran je za izboljšanje prometne varnosti na območju pred Osnovno šolo Cirila Kosmača v Piranu zaključila investicijo v izdelavo sodobnega krožišča. Ta bo staršem, zaposlenim in ostalim krajanom olajšal obračanje vozil na koncu ulice pred šolo. Ob tem je občina uredila še 22 parkirnih mest, novo razsvetljavo in sanacijo dovoza do šole.

 

Na dovozu so zaradi povečanja prometne varnosti podaljšali pločnik med šolo in območjem Arze. Hkrati so označili prehode za pešce. Vsa gradbena dela je izvedel na javnem razpisu izbrani izvajalec CPK Koper. Občina je za ureditev namenila 222.000 evrov, so sporočili z Občine Piran.

Ravnateljica Osnovne šole Cirila Kosmača Piran Barbara Sotošek Mrovlje je ob tem izpostavila, da so po več letih le dočakali izgradnjo krožišča in s tem varnejšo šolsko pot učencev, varnejši dostop vozil in hitrejši pretok. Kljub temu je želja vodstva šole, da bi čim večje število učencev in zaposlenih v šolo prihajalo peš ali s kolesom. Pri tem je treba usmeriti pozornost v ureditev zanimivih in varnih pešpoti, odrasli pa morajo pri tem ponuditi dober zgled, so v sporočilu za javnost povzeli besede ravnateljice.

J.S., STA