Odgovor Koalicije »Za otroke gre!« Ustavnemu sodišču na neresnične in zavajajoče navedbe Golobove vlade in Državnega zbora

0
599
Ljubljana. Ustavno sodišče RS. (Foto: STA)

Koalicija »Za otroke gre!« je v petek, 9.12., Ustavnemu sodišču poslala odgovor na zavajajoče navedbe, ki sta jih Vlada in Državni zbor posredovala Ustavnemu sodišču. Vlada in Državni zbor sta namreč v svojem odgovoru na ustavno pritožbo Koalicije »Za otroke gre!« večinoma ponavljala svoja znana neresnična stališča, med drugim, da sprejete spremembe Družinskega zakonika zgolj odpravljajo protiustavnosti, ki jih je ugotovilo ustavno sodišče. Zanimivo, da se Vlada in Državni zbor v svojih odgovorih skorajda v celoti izogneta opredeljevanju o tehtnih argumentih zapisanih v ustavni pritožbi Koalicije »Za otroke gre!«.

Metka Zevnik in Aleš Primc sta v imenu Koalicije »Za otroke gre!« zavrnila neresnične in zavajajoče trditve Vlade RS in Državnega zbora v svojem odgovoru na 11 straneh.
Celoten odgovor Koalicije »Za otroke gre!« si preberite v priponki.

V četrtek, 8.12., je Ustavno sodišče odločalo o izločitvah sodnikov, ki jih je predlagala Koalicija »Za otroke gre!«

Koalicija »Za otroke gre!« je v svoji ustavni pritožbi predlagala izločitev dveh ustavnih sodnic, Katje Šugman Stubbs in Neže Kogovšek ter Roka Čeferina.

Katja Šugman Stubbs je nastopala v reklamnem spotu LGBTQIA+ aktivistov v referendumski kampanji o družinskem zakoniku, prav tako Aleksander Čeferin, brat ustavnega sodnika Roka Čeferina. Sedanja ustavna sodnica Neža Kogovšek pa je bila celo ena najbolj izpostavljenih LGBTQIA+ aktivistk v referendumskih kampanjah ob družinskih referendumih, poleg tega pa je kot uslužbenka pri organu t.i. Zagovornika načela enakosti celo pisala zahteve ustavnemu sodišču, da uvede posvojitve otrok v LGBTQIA+ razmerja ter razglasi zakonsko zvezo žene in moža za protiustavno. Se pravi, je bila pobudnica v zadevi, o kateri naj bi sedaj odločala kot ustavna sodnica!

Kako je ustavno sodišče odločilo o zahtevi po izločitvi dveh ustavnih sodnic in ustavnega sodnika, še ni znano.

Koalicija “Za otroke gre!”