Osnovna šola Košana zaradi velikega števila okužb zaprta – pouk poteka na daljavo

0
535
OŠ Košana. Šolanje trenutno zaradi okužb poteka na daljavo (Foto: pivka.si)

Občina Pivka je na svoji spletni strani sporočila, da se je danes zaradi slabšanja epidemioloških razmer v občini na pobudo župana Roberta Smrdelja sestal Štab Civilne zaščite v ožji sestavi.

 

Na današnji dan imajo v občini Pivka namreč kar 169 aktivnih primerov okužbe s COVID 19, v zadnjih 7 dneh kar 122.

Zaprta je Osnovna šola Košana, kjer pouk zaradi številnih okužb učencev in učiteljev v celoti poteka na daljavo, v Osnovni šoli Pivka pa je v karanteni en oddelek, še piše na spletni strani občine Pivka. Varstvo in vzgoja otrok v vrtcih potekata normalno, v karanteni ni nobenega oddelka, je pa veliko odsotnosti zaradi karanten v družinah in respiratornih okužb pri otrocih.

Okužbe s Covid-19 so razpršene po celotni občini, zato občina Pivka vse občane ponovno poziva, naj se držijo zaščitnih ukrepov, nosijo maske, se izogibajo večjim druženjem ter se v čim večji meri samotestirajo oziroma testirajo. “Cepljenje je še vedno edina učinkovita zaščita pred težjim potekom bolezni, zato obveščamo vse občane in občanke, da bo v petek 26.11.2021, med 13. in 17. uro v Krpanovem domu tudi množično cepljenje. Sicer je v občini trenutno cepljenih 54,9 % prebivalcev, to je  3.397 občanov,” še sporoča občina Pivka svojim občanom.

V Pivki bodo ta petek  od 13. do 15. ure v prostorih bivšega pohištvenega salona podjetja Javor organizirali tudi testiranje HAT.

Na pobudo Štaba Civilne zaščite pa je župan Občine Pivka Robert Smrdelj sprejel odredbo, da se v prihodnjih tednih omogoči testiranje HAT z mobilno ekipo. Prav tako se bo izvedlo cepljenje z mobilno ekipo na terenu.

V občini Pivka so za 14 dni prepovedali javne prireditve ter udeležbo gledalcev na vseh športnih dogodkih v občini. Občina je poleg tega odpovedala tudi dogodek ob postavitvi temeljnega kamna za izgradnjo doma starejših ter vse kino predstave v prihodnjih 14 dneh.

Robert Smrdelj, župan občine Pivka (Foto: Veronika Savnik)

Župan občine Pivka, Robert Smrdelj, in njegova ekipa ukrepajo hitro in v dobro občanov ter so lahko za zgled tudi drugim občinam v Sloveniji, še zlasti velikim mestnim občinam, ki bi lahko bolj aktivno pristopile k zaustavljanju epidemije.

Piše: C.R.