Pod novo vlado si lahko obetamo uničevanje družin; v šolo potiskajo LGTB ideologijo!

0
415
(Foto: montaža Demokracija, STA/Bor Slana)

Koalicija Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov in Levice bo radikalno leva in nič svobodnjaška. Iz koalicijske pogodbe je razvidno, da uvajajo vrsto neprostovoljnih in škodljivih ukrepov za državo in državljane. Davki, davki, davki in uničevanje družin.

 

 

Davki in vedno znova novi davki, s katerimi želijo v novi vladi nasititi apetite t. i. civilne družbe, zbrane v t. i. Glasu ljudstva (ljubljanski biciklisti), ki jih je postavila na piedestal vladanja, pa niso edino, kar moti v novi koalicijski pogodbi.

V šole nameravajo vpeljati ideologijo LGBT, kar je kratica, ki zajema lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe. Hkrati nameravajo na čelo družinskega resorja postaviti aktivista LGBT, ki je želel spremeniti definicijo družine. Državljani smo na referendumu njegovo idejo kar dvakrat zavrnili. To je Simon Maljevac, ki naj bi po spremembi zakona o vladi vodil resor dela, družine, socialnih zadev in enakih možnosti. Z njim na čelu se nam torej obetajo novi poskusi uničevanja družin. Do povečanja ministrskih resorjev naj bi bil državni sekretar na obstoječem ministrstvu pod vodstvom Luke Mesca, koordinatorja Levice. Slednji naj bi po spremembi prevzel nov resor, to je ministrstvo za solidarno prihodnost, kjer se bo med drugim ukvarjal z ekonomsko demokracijo, karkoli že to pomeni.

Škodljivo za otroke

Nova koalicija ima namen delno spreminjati tudi predmetnike v šolah. Med drugim nameravajo uvajati vsebine, ki bodo “naslavljale spolne in druge stereotipe v imenu gradnje do drugačnosti strpnejše družbe”. Napovedujejo tudi ničelno toleranco do sovražnega govora in diskriminacije, kar naj bi prav tako vključili v učni program. Kaj to pomeni? Aleš Primc iz Gibanja za otroke in družine napoved nove vlade označuje kot veliko grožnjo otrokom. Negativne posledice tovrstne ideologije v šolah so lahko usodne za razvoj otrok. Starše otrok poziva, naj se organizirajo in zahtevajo odpravo nevarnih izobraževanj. Dodaja, da bodo v gibanju koordinirali aktivnosti za zaščito pravic staršev in otrok v šoli.

Aleš Primc, Gibanje za otroke in družine: “Napoved nove vlade, da bodo uvedli nov predmet za izobraževanje otrok, med drugim tudi za spreminjanje spola in spolne usmerjenosti, je velika grožnja za otroke. V državah, kjer to izvajajo, so ugotovili veliko povečanje zahtev otrok za hormonsko terapijo za spremembo spola.” (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Vida Kocjan / Demokracija