Podiranje Guinnessovega rekorda! Danes ob 18.00 se bo začela najdaljša oddaja v živo!

0
332
(Foto: Nova24tv.si)

Priljubljeni televizijski voditelj Novi24TV Boris Tomašič namerava podreti svetovni rekord v najdaljšem vodenju govorne televizijske oddaje in s tem doseči nov Guinnessov svetovni rekord v tej kategoriji. Z oddajo Kdo vam laže?, ki je zaščitni znak televizije, začenja danes, ob 18. uri.  Trajala naj bi  dobre tri dni in noči, v tem času se bo v studiu zvrstilo 70 gostov.

Če bo voditelju uspelo, bo rekord dosežen v sredo, ob 18. uri in 18 minut. V najdaljši oddaji naj bi sicer sodelovalo 70 gostov, od tega ne le politiki, ampak tudi glasbeniki (med drugim Oto Pestner), športniki (nekdanji svetovni prvak v deskanju na snegu Rok Marguč) in podjetniki, kot je na primer Ivo Boscarol. V oddaji bodo lahko sodelovali tudi gledalci. Telefonske linije nameravajo odpreti vsako uro.

“Zame to pomeni predvsem tri dni brez spanja oziroma malo spanja,” se je za medije pošalil Tomašič. Pravila sicer dovoljujejo počitek, pet minut na uro, minutaža pa se lahko tudi zbira, kar pomeni, če si v desetih urah voditelj ne bo vzel pavze, ima lahko skupaj 50 minut časa za spanje, hrano in ostalo. A tudi v tem času bo program potekal nemoteno naprej.

Poskus bo sicer potekal pod strogim nadzorom. Prisotna bo tudi sodnica iz Londona, neodvisne priče, vse bo moralo biti dokumentirano in posneto.

A. V. / Moja Dolenjska