Pohod za življenje 2021: Človekovo življenje je nedotakljivo!

0
510
Ljubljana. Pohod za življenje 2020. (Foto: Nebojša Tejić / STA)

Samo še 5 dni nas loči od čudovitega Pohoda za življenje 2021! V soboto 2. oktobra 2021 bo v Ljubljani potekal Pohod za življenje 2021. Začetek ob 10.00 iz Levstikovega trga (pred Šentjakobsko cerkvijo), osrednji program pa bo na Prešernovem trgu.

 

Čimprej se prijavite na tej POVEZAVI.

V osrednjem programu bodo med drugimi nastopili glasbeni gostje: Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Marko Nzobandora ter Nada Žgur s skupino Najstniki za življenje. Pomemben del osrednjega programa bo poslušanje bitje srca nerojenega otroka.

Pohod za življenje je največji letni pohod za spodbujanje veselja do življenja, ozaveščanja o nevarnostih splava ter sočutja z žrtvami splava – nerojenimi otroci ter njihovimi materami in očeti v stiskah. Lanskoletnega Pohoda za življenje se je udeležilo 500 udeležencev in je bil največji dogodek dneva v Sloveniji. Bilo je čudovito, kljub močnemu dežju ob koncu.

Letošnji Pohod za življenje bo potekal pod geslom 17. člena Ustave RS: »Človekovo življenje je nedotakljivo

Tudi pred letošnjim Pohodom za življenje se je Slovenija znova povezala v enomesečni molitvi za nerojene otroke z akcijo 1.000.000 Zdravih Marij za 1.000.000 umrlih nerojenih otrok v zadnjih 70 letih. Molitveni namen je Za pokojne nerojene otroke. Duhovna priprava na Pohod za življenje 2021 se je začela 4. septembra 2021 na Kureščku, med 23. septembrom. in 1. oktobrom pa poteka devetdnevnica. Organizatorji vodijo evidenco napovedanih in opravljenih molitev, da bodo vedeli, ali so izpolnili cilj, zato še naprej prosijo molivce, da sporočijo opravljene molitve na: [email protected] (v zadevo vpišite: Zdrava Marija).

Pohod za življenje 2021 je prijavljen v skladu z zakonom. Na pohodu bodo upoštevana epidemiološka navodila NIJZ, udeleženci bodo nosili maske ter vzdrževali razdaljo.

Dobrodošli v soboto, 2. oktobra 2021 ob 9.30 v Ljubljani!

Prijavite se na POVEZAVI.