Poljski predsednik Duda je s predsedniškim letalom odpeljal ukrajinske otroke z rakom v Italijo

0
471
(Foto: Grzegorz Jakubowski / KPRP)

Poljski predsednik Andrzej Duda in prva dama Agata Kornhauser-Duda sta na obisk v Italijo in Vatikan s predsedniškim letalom v Rim odpeljala ukrajinske otroke z rakom.

 

Otroci se bodo zdravili na pediatrični kliniki v Rimu, poroča Ukrinform, ki se sklicuje na objavo, objavljeno na Facebook računu poljskega predsednika.

»Z nami so v Rim odleteli ukrajinski otroci, za katere je pediatrična bolnišnica Bambino Gesù v Rimu pripravila terapijo proti raku,« je zapisal Duda in dodal, da je najmlajša potnica na njegovem letalu Viktorija, ki se je rodila dva meseca pred rusko invazijo na Ukrajino.

Na Facebook računu je predsednik Duda zapisal tudi, da »danes molimo na grobu svetega Janeza Pavla II, da bi priprosil božji blagoslov za našo domovino«.

Po podatkih poljskega zunanjega ministrstva je s predsedniškim letalom iz Ukrajine odpotovalo pet otrok z rakom skupaj z njihovimi družinami. Poljska prva dama Agata Kornhauser-Duda jih je pozneje obiskala v bolnišnici v Rimu.

Poljsko zunanje ministrstvo je poročalo tudi, da je Duda med srečanjem papežu Frančišku razložil razmere v Ukrajini in ga povabil na obisk na Poljsko. Poljski predsednik je dejal, da bi to bila priložnost za srečanje s poljskim in ukrajinskim narodom, glede na veliko število Ukrajincev, ki so na Poljskem našli zatočišče pred vojno. Od začetka ruske invazije na Ukrajino je na Poljsko prispelo okoli 2,5 milijona Ukrajincev.

 

Jože Jan

Vir: Ukrinform, Ukrajina