Poslanci radikalne Levice so na seji Odbora DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino čisto podivjali

0
786
(Foto: posnetek zaslona)

“Kaj je pomembno, tolči po mizah in kričati in ne vem še kaj? Zakaj je to potrebno? Saj ste odrasle osebe, ki se lahko na kulturen način pogovarjamo. Danes jaz vodim sejo,” je bila jasna predsedujoča Iva Dimic. Ob tem si je poslanec Luka Mesec znova kar sam vzel besedo, kmalu za tem pa še Nataša Sukić.

Poslanci radikalne Levice so v petek v večernih urah dvignili kar nekaj prahu z neotesanim obnašanjem na seji Odbora DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Predsedujoči poslanki Ivi Dimic so ves čas skakali v besedo, si jo samovoljno jemali in jo delili drugim. Poslanci so namreč obravnavali novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter poročilo o uresničevanju resolucije o raziskovalni in inovacijski strategiji Slovenije 2011–2020.

Pozne ure razjezile Levico

Po skoraj osmih urah, nekaj pred 22. uro je Luka Mesec  predsednico odbora Ivo Dimic opozoril, da odbor po 22. uri ne sme zasedati. Predlagal je prekinitev seje. Aljaž Kovačič iz LMŠ pa je dejal, da naj bi predsednik DZ Igor Zorčič, predsednici Dimicevi poslal sporočilo, v katerem je izrazil pričakovanje, da bo seja ob 22. uri prekinjena. A tu je šlo za neverjetni manever Levice, ob pomoči LMŠ-ja. Najprej so zahtevali štirikrat po 45 minut odmora in uničili delovni dan, potem pa so se drli, da je odločanje po 22. uri neregularno. “Čisto zavajanje in manipulacija,” Je dejala Mojca Škrinjar. To je kultura Levice, tiste levice, ki si tako želi priti na oblast.

Del dogajanja si lahko ogledate na spodnjem posnetku:

Piše: Sara Kovač / Nova24tv