Postojnska lesarska šola je včeraj sedmim novorojenčkom podarila jubilejne pručke

0
627
(Foto: SGLŠ)

Ravnateljica Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna Cvetka Kernel je včeraj vsem sedmim novorojenčkom porodnišnice v Postojni, ki so bili rojeni v ponedeljek, predala jubilejne pručke. Šola namreč obeležuje 40-letnico izobraževanja za poklice v lesarstvu. Pručke so izdelali dijaki šole, prejelo pa jih je sedem otrok.

 

Postojnsko porodnišnico so po besedah ravnateljice izbrali, ker njihova šola izobražuje tudi bodoče tehnike zdravstvene nege. “Porodnišnica Postojna nam je bila vedno zgled. Gre za majhno porodnišnico, ki je tretja po številu porodov v Sloveniji. Tudi po kakovosti je pred mnogimi drugimi porodnišnicami v Sloveniji. Enako je z našo šolo. Je manjša šola, v manjšem kraju, a vendarle zmore poseči preko svojih lokalnih, regionalnih in tudi slovenskih meja,” je ravnateljica dejala za STA.

Z današnjo potezo po njenih besedah tudi nadaljujejo simboliko izpred 20 let, ko je šola ob takratni 20-letnici izobraževanja za poklice v lesarstvu, podarila jubilejne pručke vsem 27 novorojenčkom, ki so bili tisti dan v postojnski porodnišnici. Teh se bo šola spomnila tudi zdaj, po 20 letih, ko jim bo podarila stole brez naslonjala. Vse, ki so takrat prejeli pručke, je nedavno pozvala, naj se jim oglasijo. To jih je do zdaj naredilo 16, danes že 20-letnikov, je povedala.

Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna sicer izobražuje za programe gozdarstva, lesarstva in zdravstva, ima pa tudi dijaški dom. Skupaj ima okoli 500 dijakov in 100 zaposlenih, od tega največ dijakov obiskuje program zdravstva.

Ravnateljica opaža, da zanimanje za programe gozdarstva in lesarstva raste. “Za program zdravstva pa je bilo zanimanje vedno veliko, a premajhno glede na vse potrebe tako v Sloveniji kot svetu,” je dodala.

P.T., STA