Predavanje dr. Andreje Poljanec o “Zdravi uporabi mobilnih aparatov in socialnih omrežij”

0
149
(Foto: Pixabay)

Vabimo vas, da se nam 16. maja 2024 ob 18. uri pridružite na Dvorcu Strmol Rogatec na predavanju psihologinje dr. Andreje Poljanec, ki bo predala nasvete o »ZDRAVI UPORABI MOBILNIH APARATOV IN SOCIALNIH OMREŽIJ« ter podala dejstva, KAKO POMAGATI OTROKOM in jih motivirati, da bodo manj časa preživeli na telefonih. Ob zaključku bo na voljo za vaša vprašanja. Predavanje je namenjeno staršem otrok, ki uporabljajo mobilne aparate in socialna omrežja oziroma aplikacije ter je BREZPLAČNO.

 

Temeljna potreba človeka je druženje, sodelovanje in razvoj v živih (in ne spletnih) odnosih. Pri otrocih in mladostnikih je ta potreba celo razvojna. Njihovi možgani se optimalno razvijajo v zdravih živih odnosih. Posebej mladostniki v sebi nosijo temeljni strah, da ne bodo dovolj vključeni, občudovani in sprejeti. Ta skrb je sicer za mladostnika naravna in zdrava, vendar se jo s pospešenim razvojem tehnologije pogosto zlorablja. Spletna okolja namreč to naravnanost izkoriščajo. Tako otroci kot tudi mladostniki pa niso dovolj zreli, da bi se znali pred pastmi sami dovolj dobro zavarovati. Vse to je krivično za zdrav razvoj, prav tako pa zahtevno tudi za odrasle, ki z njimi živijo in se z njimi ukvarjajo v različnih vlogah.

Kako torej razvijati in ohranjati žive odnose z mladostnikom in tehnologijo uporabljati po zdravi pameti? Na to vprašanje vam bo podala odgovor dr. Andreja Poljanec, ki je psihologinja, zakonska in družinska terapevtka ter supervizorka.

Več najdete na POVEZAVI.