Ravne na Koroškem vabijo na stare igre na prostem

0
552
(Foto: Pexels)

Obiskovalce grajskega parka na Ravnah na Koroškem te dni k različnim aktivnostim vabijo na novo urejene table Grajske gibalnice. Ta bo obiskovalce h gibanju vabila do konca oktobra, tudi s promocijo nekaterih v preteklosti priljubljenih iger na prostem. Te bodo izdali tudi v knjižici z naslovom Gremo se špilat.

Občina Ravne na Koroškem in ravenska območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) s postavitvijo Grajske gibalnice obeležujeta preventivno akcijo Koroška v gibanju in evropski teden mobilnosti.

Posamezne postaje Grajske gibalnice so z različnimi gibalnimi aktivnostmi opremili partnerji iz organizacij in društev, ki vsako leto sodelujejo v preventivni akciji Koroška v gibanju.

V delu Grajske gibalnice promovirajo igre na prostem, ki so jih igrali v preteklosti, kot so fučka, gumitvist in zemljo krast. Igre so zbrali v okviru projektne skupine Ravne – zdravo mesto, ki bo v oktobru izdala tudi knjižico s starimi igrami z naslovom Gremo se špilat.

Knjižico bodo prejeli otroci, stari od tri do deset let, ki v občini Ravne na Koroškem obiskujejo vrtec ali šolo, so sporočili iz ravenske enote NIJZ.

Piše: P.T. / STA