Severno Makedonijo pretresel primer ugrabitve in umora 14-letne deklice

0
201
Deklica. Simbolična fotografija, (Foto: Pixabay)

Severno Makedonijo je pretresel primer ugrabitve 14-letne deklice, ki so jo po enotedenskem iskanju v nedeljo našli mrtvo blizu Skopja. Ugrabitev naj bi organiziral njen oče, policija pa je pridržala še tri osumljence, medtem ko je domnevni morilec pobegnil v tujino, je sporočil makedonski notranji minister Oliver Spasovski.

Deklica je izginila minuli ponedeljek na poti v šolo. Njeno truplo so našli v nedeljo, po navedbah makedonskega državnega tožilstva pa je bila ubita na dan izginotja.

Spasovski je včeraj  na novinarski konferenci po poročanju makedonskega portala Telma sporočil, da za njeno ugrabitev sumijo pet ljudi. Tri od njih so priprli, medtem ko je glavni storilec v tujini. Pridržali so tudi očeta deklice, ki so ga že zaslišali.

Spasovski je še pojasnil, da je glavni storilec deklico ubil s strelom iz pištole 27. novembra okoli 11. ure. To naj bi storil iz strahu, da bi policija prek nje lahko izsledila ugrabitelje.

Motiv za ugrabitev je bilo po besedah ministra koristoljubje, pri čemer je “ena od oseb v dogovoru in z vednostjo družinskega člana” izvršila zločin, da bi izsilili denar od mame.

Glavni državni tožilec Gavril Bubevski je medtem dejal, da so osumljenci dejanje priznali, deklico pa naj bi ubili, ker naj bi stvari ušle izpod nadzora. Napovedal je tudi, da bodo proti glavnemu storilcu, ki je na begu, razpisali mednarodno tiralico.

C. R., STA