Slovenija soorganizirala 5. forum za mlade Vzhodnega partnerstva

0
474
Udeleženci foruma preko avdio-video konference (Foto: MZZ)

»Opolnomočeni mladi so ključ do močne demokracije, odgovorne politike, zaščite človekovih pravic in izgradnje odpornosti,« je v otvoritvenem nagovoru petega foruma mladih Vzhodnega partnerstva povedal minister dr. Anže Logar. Forum za mlade iz držav Vzhodnega partnerstva z naslovom »Sodelovanje mladih v demokratičnih procesih« je potekal od 23. do 24. novembra 2021.

 

Forum je pomemben korak pri spodbujanju večje udeležbe mladih v demokratičnih procesih v Vzhodnem partnerstvu in utira pot nadaljnji krepitvi odnosov med EU in partnerskimi državami. Dogodek je združil več kot 150 aktivnih in kritično mislečih mladih, mladinskih delavcev, odločevalcev na področju mladinskih politik iz držav Vzhodnega partnerstva, institucij EU in držav članic EU v razpravah o dosežkih in izzivih mladinskih politik Vzhodnega partnerstva in Evropske unije.

Udeleženci foruma so obravnavali prihodnost mladinske politike ter oblikovali priporočila za njen celovit in vključujoč razvoj. Državni sekretar dr. Raščan je ob koncu dogodka poudaril konstruktivne zaključke foruma, ki predstavljajo vsebinski prispevek k vrhu Vzhodnega partnerstva, ki bo 15. decembra 2021 v Bruslju.

Dogodek je organiziralo Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Evropsko komisijo, Evropsko službo za zunanje delovanje, Uradom za mladino Republike Slovenije, Mladinskim svetom Slovenije in centrom SALTO za Vzhodno Evropo in Kavkaz.