Telovadnica pri podružnični šoli Sveti Florijan v občini Rogaška Slatina je zgrajena!

0
379
Nova telovadnica. Sveti Florijan, občina Rogaška Slatina (Foto: Facebook)

Ob vstopu v novo šolsko leto je Občina Rogaška Slatina zaključila gradnjo telovadnice pri Podružnični osnovni šoli Sveti Florijan. Skupna vrednost naložbe je znašala nekaj več kot en milijon evrov. Občina je prek javnih razpisov uspela pridobiti 409.000 evrov za sofinanciranje naložbe, je zapisano na spletnih straneh slatinske občine.

 

 

Objekt Podružnične osnovne šole Sveti Florijan je bil zgrajen leta 1949 in ni imel namenskih prostorov za potrebe športne vzgoje učencev, kar je ves čas delovanja šole onemogočalo celovito in strokovno izvajanje izobraževalnega programa.

Z izgradnjo nove telovadnice bo odslej drugače. Nov objekt namreč ponuja kar 365 kvadratnih metrov nove uporabne površine, od tega je 240 kvadratnih metrov namenjenih igralnim površinam, na katerih so urejena igrišča za igranje košarke, badmintona, odbojke, rokometa in nogometa ter posameznih gimnastičnih aktivnosti.

Telovadnica je z veznim hodnikom povezana s podružnično osnovno šolo. Ob veznem hodniku je urejeno manjše zunanje igrišče za vrtčevske otroke, vzdolž zahodne fasade telovadnice pa 10 novih parkirnih mest. V sklopu telovadnice je urejen tudi večnamenski društveni prostor, ki ga bodo za svoje aktivnosti lahko uporabljala različna krajevna društva.

Ob telovadnici in osnovni šoli se je obnovila tudi javna cesta v dolžini sto metrov, na šoli so obnovili fasado in izvedli prestavitev igralnice v staro telovadnico, za kar so namenili dodatnih 92.000 evrov.

J.S., STA